Els hotels de costa gironins preveuen arribar a una ocupació de gairebé el 90% al juliol

El sector lamenta que la supressió de vols de Ryanair ha fet disminuir les pernoctacions al voltant d'un 15%

La previsió d'ocupació a les zones costaneres, excepte l'Alt Empordà, és "bona", segons la Federació d'Hostaleria. En canvi, a l'interior les xifres ja disminueixen significativament. En aquest sentit, s'estima que a l'Alt Empordà sigui d'un 40%, i a Girona i els seus voltants, del 51%. A la Selva interior i al Ripollès es preveu una mitjana d'ocupació del 50%; a la Garrotxa, del 55%, i a la Cerdanya, del 35%. Així doncs la previsió de la mitjana d'ocupació englobant totes les comarques gironines serà d'un 60% durant el mes de juliol, una xifra "baixa", segons la Federació, que s'espera, però, poder augmentar.

El perfil de turista que visitarà les comarques gironines al juliol és de famílies i parelles, i en menor quantitat de grups de joves d'entre 20 i 25 anys. A diferència d'altres períodes, el visitant estranger tindrà "un pes important", sobretot pel que fa als francesos, els centreeuropeus, els russos i els anglesos. No obstant això, el turista estatal es preveu que continuï sent el capdavanter.

Preus al voltant d'un 10% inferiors a l'any passat

Es preveu que la segona quinzena de juliol serà quan es registraran el major nombre d'ocupacions a totes les comarques gironines. S'estima que el promig de pernoctacions sigui d'entre 4 i 5 dies. Pel que fa als preus de les habitacions dels establiments turístics, segons les dades de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, la mitjana per habitació oscil·la entre 65 i 100 euros. En general, el preu és inferior a l'any passat, aproximadament un 10%. No obstant això, la majoria dels propietaris dels establiments turístics preveuen obtenir un nivell d'ingressos igual o major que l'any passat, encara que alguns temen obtenir-ne menys.

D'altra banda, segons l'estadística de la Federació, els hotels de Girona i els voltants, així com també els de la Costa Brava, admeten que han notat un descens de l'ocupació a causa de la supressió de vols de Ryanair d'entre un 10 i un 15%.