Els forenses determinen que la dona morta a Salt a mans del seu marit no es va poder defensar

Els informes asseguren que l'home va atacar la víctima "per sorpresa" i que no pateix cap trastorn

Aquest dimecres eren els forenses els que estaven citats a declarar en el judici contra Hassan el Aboussi, acusat de matar la seva dona el maig de 2010 en ple carrer, a Salt. El matrimoni duia casat 30 anys però la dona havia iniciat els tràmits de separació.

Durant la declaració dels forenses, aquests han deixat clar que la víctima, Farida Barhmouni de 47 anys, no va tenir ocasió de defensar-se ja que l'home la va agafar per sorpresa. La víctima va rebre una punyalada al cor i una altra també molt profunda al ronyó esquerre. Els informes determinen que la dona va rebre fins a vuit ganivetades per tot el cos i que, fins i tot, la fulla del ganivet es va trencar i es va quedar clavada al pit de la seva dona a causa de la "gran força" amb què l'home li va clavar el ganivet.

"Totes són lesions greus, doloroses, que en poc temps poden fer perdre la consciència i, per tant, no existeix oportunitat de defensa", ha explicat durant el judici el forense Francisco Sanmiguel.

No pateix cap trastorn

El testimoni dels forenses també ha de servir perquè el jurat valori si l'home pateix algun tipus de trastorn psicològic com al·lega la defensa. Segons el què han afirmat els forenses, l'home està en perfecte estat mental ja que no han reconegut que pateixi cap trastorn obsessiu ni alteració física. La doctora que va atendre el processat, Imma Valentí, ha explicat que l'home era conscient de tot, estava orientat i no tenia al·lucinacions.

El passat dilluns, durant la seva declaració, el processat va assegurar que va "perdre el control" d'ell mateix en descobrir que la víctima feia temps que l'enganyava. L'acusat, Hassan el Aboussi, va negar haver sotmès la seva muller a vexacions i amenaces constants durant els gairebé 30 anys que van estar junts. Un extrem que una de les filles del matrimoni va contradir quan, en declarar davant el jutge, va assegurar que el pare l'amenaçava "constantment" amb matar-la.

Quan la dona va decidir separar-se'n, El Aboussi ha explicat que es va desesperar perquè la víctima no el volia veure ni donar-li cap explicació. El dia del crim, l'acusat va dir que va intentar parlar amb la dona pel carrer, però que ella se li va encarar. A partir d'aquí, va assegurar que no recordava res fins al moment en què va haver enfonsat el ganivet al cor de la seva dona.

Les acusacions demanen que es condemni l'acusat a penes d'entre 20 i 23 anys pels delictes d'assassinat, violència psíquica i física i amenaces. En matèria de responsabilitat civil, Hassan el Aboussi s'enfronta a pagar una indemnització de fins a 535.000 euros als seus fills. La defensa, per la seva banda, demana una pena de cinc anys de presó.