L'home que va apunyalar la dona a Salt diu que ho va fer perquè ella li va ser infidel durant 16 anys

L'acusat assegura que la víctima se li va encarar abans del crim i que no volia parlar amb ell sobre la separació

Hassan el Aboussi i la víctima portaven més de 25 anys junts i tenien quatre fills en comú. Fins al 2003, l'acusat i la seva família vivien al Marroc, però aleshores el Aboussi va emigrar a Salt amb la intenció de buscar feina i -com ha assegurat- "salvar" les seves dues filles "del radicalisme islàmic".

L'home va encavalcar diverses feines (cambrer, paleta) amb períodes d'atur i el juny del 2008 la seva dona i tres dels fills (dues adolescents i un nen) van anar a viure amb ell. A preguntes del fiscal, el Aboussi ha negat haver tingut atemorida la muller, i sotmetre-la a vexacions i amenaces constants.

Com a molt, en una ocasió el Aboussi ha admès haver cridat la dona perquè es pensava que l'havia mentit. "Però jo no la vaig insultar, seguir per veure on anava o amenaçar-la de mort; res d'això", ha afirmat durant la declaració davant l'Audiència de Girona.

Segons la seva versió, uns tres mesos abans del crim la seva dona va decidir marxar a Bèlgica per anar a veure la seva mare. Quan estava en aquell país, el Aboussi va trobar un telèfon del Marroc al domicili de Salt i hi va trucar. L'acusat ha explicat que li va respondre un home magrebí, qui li va admetre que s'entenia amb la seva dona des de feia uns setze anys i que "tot el mercat" del barri n'anava ple.

Perdre el control

El processat ha dit que això li va fer "perdre el control", i que durant els dos mesos que la seva dona va ser fora, pràcticament no dormia ni sabia on estava. A aquesta situació, segons ha dit el Aboussi, s'hi va afegir el fet que la seva muller, en tornar de Bèlgica, se'n va anar a viure amb una amiga.

Quan va saber que la dona es volia separar, el Aboussi ha explicat que s'havia tornat "boig", i que tot i que hi insistia, ella no volia parlar amb ell. Això va fer que decidís suïcidar-se. Per això, el 31 de maig de l'any passat, dia del crim, el Aboussi ha dit que havia sortit de casa amb una bossa on hi havia un ganivet de cuina i un envàs de iogurt líquid ple de mata-rates.

El processat ha explicat que va anar a trobar la dona a la porta de l'escola on estudiava el seu fill. Quan la dona va deixar el petit al col·legi, el Aboussi ha declarat que havia intentat parlar amb ella, i que quan van arribar al carrer Doctor Castany, la víctima se li va encarar "amb insults i amenaces".

A partir d'aquí, el processat ha dit no "recordar res" fins al moment en què ja va haver enfonsat el ganivet al cor de la víctima. En aquest punt, l'home ha explicat, entre sanglots, que havia anat a la Policia Local per avisar que havia "fet mal" a la seva muller, però que es pensava que l'havia deixat ferida i no morta.

Pel camí, el Aboussi ha dit que s'havia begut el mata-rates però que no li havia fet efecte. "Jo no pensava que anés a morir, me'n penedeixo i tant de bon no hagués passat", ha dit en acabar la declaració.

Crim planificat

Aquesta versió, però, no és la que sostenen ni el fiscal, ni l'acusació, ni els advocats de la Generalitat i de l'Estat. Les acusacions recullen que el Aboussi humiliava la seva dona reiteradament, i que quan ella va decidir separar-se'n, l'home va planificar minuciosament el crim. El matí del 31 de maig, després de seguir-la, les acusacions sostenen que el Aboussi se li va abraonar en ple carrer i, sense que la dona es pogués defensar, li va enfonsar el ganivet al cor.

Per aquests fets, les acusacions demanen que es condemni l'acusat a penes d'entre 20 i 23 anys pels delictes d'assassinat, violència psíquica i física i amenaces. En matèria de responsabilitat civil, el Aboussi s'enfronta a pagar una indemnització de fins a 535.000 euros als seus fills. La defensa, per la seva banda, demana una pena de cinc anys de presó.

El judici per aquest crim s'allargarà durant tota la setmana a l'Audiència de Girona. Demà està previst que declari la filla de 16 anys del matrimoni, que exerceix l'acusació particular.