ERC de Girona no es dóna per vençuda i presentarà recurs al Tribunal Constitucional

El partit assegura que la sentència és "sorprenent, contradictòria i que genera indefensió"

ERC denuncia que la sentència que ha fet pública aquest dimecres el TSJC "introdueix elements nous que no havien aparegut fins ara en el procés", i en aquest sentit anuncia que recorrerà en empara al Tribunal Constitucional aquesta sentència, perquè els genera "indefensió", asseguren. Aquesta era una opció que no contemplaven, ja que quan els republicans van presentar el recurs al TSJC van donar per descartat arribar al TC. 

La sentència del TSJC desestima les peticions del partit i confirma que el regidor en discòrdia -Carles Bonaventura, de Reagrupament- correspon a la CUP i no a ERC, que va presentar un recurs davant el tribunal en considerar que no s'havia fet correctament el recompte de vots en blanc i això deixava Blanca Palmada fora del consistori. El tribunal però, declara vàlids els resultats i la proclamació dels regidors i desestima la totalitat de les peticions d'ERC.

ERC demanava que es considerés vàlid un vot parcialment trencat i un altre que contenia en el sobre una estampa religiosa. El tribunal sosté en el primer cas que la papereta "apareix doblada en tres parts i amb una esquinçadura de 8 cm que afecta les tres parts doblades, mantenint-se mínimament unida". D'aquesta manera, conclou que la papereta va ser esquinçada de forma voluntària -perquè el sobre estava intacte- i que "no pot determinar-se si l'alteració és de rebuig o de suport".

El vot amb l'estampa no es pot considerar vàlid

Sobre la papereta que va acompanyada d'una estampa d'Escrivà de Balaguer, el TSJC remarca que apareix ratllat el nom de Maria Mercè Roca, cosa que "ja és de per si suficient per declarar nul el vot". Igualment, "no ens trobem davant d'un error de l'elector, sinó davant d'un acte totalment voluntari". ERC però, s'ha mostrat sorprès per aquest fet i ha confessat que la ratlla "no va ser observada en cap moment al llarg de tot el procés" i remarca que el vot "va ser declarat primer vàlid en l'escrutini general i posteriorment anul·lat a petició de la CUP pel fet que anava acompanyat de l'estampa. "La Junta Electoral de Zona i posteriorment la Junta Electoral Central en cap moment van apreciar l'existència d'un nom de la candidatura subratllat en la seva part superior", assegura.