El TSJC no dóna per vàlid el vot nul que ERC buscava a Girona i queda fora de l'Ajuntament

La CUP conservaria els tres regidors · Els republicans encara poden presentar recurs davant el Tribunal Constitucional

El proper 1 de juliol es constituirà l'Ajuntament de Girona sense la presència d'ERC després que el TSJC ha emès avui la sentència que declara nul·la la butlleta amb un vot a Esquerra acompanyada per una estampa de Josepmaria Escrivà de Balaguer, fundador de l'Opus Dei. El membre de Reagrupament (Rcat) Carles Bonaventura ocuparà finalment el seu escó al consistori. 
 
Ja el passat dimarts 7 de juny, Jordi Navarro, cap de llista de la CUP i el mateix Bonaventura van explicar que defensarien fins a les últimes conseqüències "la voluntat dels gironins expressada en les urnes el 22 de maig" que van donar a la coalició entre la CUP i RCat els tres regidors finals.

Bonaventura va lamentar que un interès “purament partidista” suposés ajornar la constitució de l’Ajuntament per la voluntat “de resoldre als jutjats un tema que ERC ha perdut a les urnes”. “Els gironins i les gironines van expressar la seva voluntat el 22-M i van atorgar tres regidors a la CUP+RCat i cap a Esquerra. Cap dels apoderats d’ERC va registrar cap incidència en cap de les meses dels col·legis electorals de tot Girona. Si el dia de les eleccions no van detectar cap irregularitat, per què ara s’atreveixen a dir que tot el procés s’ha portat amb ‘poc rigor’”, va afegir Bonaventura.

El regidor de Reagrupament també va afirmar que “tot això és una manca de seriositat absoluta per part d’ERC, i penso el mateix que la gran majoria de gironins: aquesta gent tenen un mal perdre". Reagrupament Independentista espera que amb aquesta sentència Esquerra a Girona es "doni per vençuda" i descarti recórrer al Tribunal Constitucional espanyol.

Des d'ERC estan estudiant la sentència emesa pel TSJC i al llarg del que resta de dia decidiran si presenten recurs al TC. Els republicans disposen de tres dies per tirar endavant amb el nou procediment judicial.