El fiscal rebaixa a setze anys la petició de pena per al pare acusat de matar el seu nadó

La defensa sol·licita que se l'absolgui o, de manera alternativa, que se'l condemni a un any per homicidi imprudent

Recta final del judici al pare de Platja d'Aro acusat de matar el seu nadó quan l'infant tenia només 27 dies. El ministeri fiscal ha rebaixat en dos anys la petició inicial de pena per un delicte d'assassinat. Dels divuit anys que demanava al principi, ara en sol·licita setze, perquè considera que s'ha de tenir en compte la concurrència d'un agreujant d'arravatament.

Segons ha exposat el fiscal, Enrique Barata, aquell 8 de desembre Alejandro S.P va cometre un assassinat, perquè va colpejar el nadó "contra una superfície llisa, plana i dura" de l'apartament. L'acusació pública sosté que, arran de la patacada, l'infant va morir. 

El fiscal, però, també admet que en el moment del crim, Alejandro S.P. estava "irritat i nerviós". Segons ha precisat Barata, l'acusat tenia els nervis crispats perquè, abans de quedar-se sol, havia discutit amb la seva companya. A més, quan la mare del nadó se'n va anar a comprar menjar, la criatura no parava de bramar. 

Per aquests motius, el fiscal ha demanat que es condemni l'acusat -que ara té 24 anys- a setze anys de presó per un delicte d'assassinat amb l'agreujant de parentiu i l'atenuant d'arravatament. Per reforçar la seva tesi, l'acusació pública es basa en què el pare va arribar a donar fins a cinc versions diferents dels fets. 

De manera alternativa, el fiscal ha qualificat els fets d'imprudència temerària greu, i ha demanat que es condemni Alejandro S.P. a una pena de quatre anys. Per la seva banda, la defensa sosté que la mort del nadó va ser un accident i, per això, demana que se l'absolgui.

Estat de xoc

El lletrat de la defensa, David Velasco, ha atribuït les diferents versions que va donar el pare a "l'estat de xoc" que patia el seu client després que el fill se li escapés dels braços. Segons Velasco, Alejandro S.P. "es va ofuscar" i, per això, va començar a donar diverses respostes cada vegada que se li demanava com havien anat els fets.

Per aquests motius, la defensa sol·licita l'absolució. De manera alternativa, aquesta part qualifica els fets d'homicidi imprudent i demana que es condemni el seu client a un any de presó. "Si efectivament es conclou que hi ha hagut un homicidi imprudent, demanaré la pena mínima, tenint en compte que el meu client era un pare totalment inexpert i això, pel que sembla, li ha passat factura", ha conclòs David Velasco.

Després de l'apartat de conclusions provisionals i la fase d'informes, el president del tribunal ha lliurat l'objecte del veredicte als membres del jurat popular. A partir d'ara, s'aïllarà el jurat perquè deliberi i emeti el seu veredicte.