Personal d'infermeria de l'Hospital Trueta de Girona denuncia una sobrecàrrega de feina i precarietat laboral

'Tenim casos de persones que acaben la jornada plorant', diu un representant sindical

'Estem patint una situació de precarietat que està cremant els treballadors', ha afirmat Oliveras. Els representants sindicals han alertat que la plantilla 'està sota mínims' i que aquest fet està malmetent l'assistència als pacients. 'L'hospital ha crescut i ha evolucionat, com ha de ser, però aquests canvis no s'han adequat al nombre de personal', ha criticat el portaveu del sindicat ATAC, Ramon Serna.

Els representants sindicals han denunciat que, en alguns casos, la direcció de l'hospital ha retallat la concessió de permisos per dies personals, com en el cas de treballadors que han demanat un dia de dol per la mort d'un familiar. 'Tenim el cas d'un treballador que li van negar el permís per no haver informat del fet el mateix dia', ha explicat Serna.

Pel que fa a la sistema de contractació de l'hospital, els sindicats han manifestat estar en contra de la política de la direcció que, segons han manifestat, només té compte una valoració 'subjectiva' i no considera l'experiència ni el valor professional del personal, fet que acaba derivant en una contractació 'a dit'. 'Fa temps que es va aprovar un pacte que establia uns criteris de contractació basats en una avaluació, a criteri personal, sobre els aspirants', ha dit la representant de CCOO, Maria Àngels Rodríguez.

Els representants sindicals no s'han mostrat gaire optimistes a l'hora de poder canviar la situació de precarietat que pateix el personal d'infermeria. 'Sempre tenen un no a la boca', ha criticat Serna referint-se a l'actitud de la direcció de l'Hospital. 'Hem intentant negociar amb ells però no en traiem res', ha dit. 'Ens sentim molt impotents', ha manifestat Serna que ha afegit que des de 2004 que les reivindicacions són en peu.

'La situació és insostenible'

Els representants sindicals del col·lectiu d'infermers, auxiliars i zeladors han manifestat estar en una situació 'límit'. Segons ha explicat una infermera de planta de l'hospital Trueta, Martina Fornés, en algunes plantes de l'Hospital de Trueta –concretament a la planta de traumatologia i vascular- hi ha un torn de nit on una auxiliar assisteix a divuit persones al mateix temps. 'Es tracta de persones de nivell tres, és a dir amb un grau de dependència considerable', ha dit Fornés.