La Pirotècnia Valenciana s'emporta el 49è concurs de Focs de Blanes

Els germans Ferrández de Múrcia i la italiana Poleggi han completat el podi

La Pirotècnia Valenciana ha estat la guanyadora del 49è Concurs Internacional de Focs de Blanes, i que està dotat amb 6.000 euros. Els vencedors també s'han emportat dos contractes, el del proper any en la cinquantena edició, i un altre per tancar la Festa Major de Lloret de Mar (Selva) el 2020.

El podi l'han completat l'empresa murciana Hermanos Ferrández i la pirotècnia italiana Poleggi. El concurs ha estat molt renyit. De fet, la comissió tècnica i el jurat popular han atorgat 1.047 punts al vencedor, que va actuar el passat dimarts.

El segon classificat ha aconseguit 976 punts mentre que els italians se n'han emportat 933. La pirotècnia gironina i la saragossana han quedat en les darreres dues posicions.

Lliurament de subvencions

Abans que comencés l’acte del veredicte del concurs de focs, l’Ajuntament de Blanes ha volgut aprofitar aquest esdeveniment per fer un reconeixement a nou entitats culturals de la vila. Es tracta de les subvencions que s’han lliurat a diverses associacions, que en l’edició del 2018 han sumat un import de 17.751’50 euros.

L’objectiu de les subvencions és donar suport a les entitats sense ànim de lucre que van realitzar durant l’any passat esdeveniments d’interès públic dins l’àmbit cultural i, en concret, que hagin desenvolupat activitats complementàries de la programació cultural del municipi, la divulgació cultural i la realització d’activitats en el camp de la formació cultural i artística.

La relació de les 9 entitats que es van acollir a la convocatòria de subvencions per als programes d’activitats culturals durant l’any 2018 són: Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes (AFIC), el grup de Teatre El Mirall, l’Associació d’Amics de Música a l’Esperança, l’Associació Grup Rialles Blanes, l’Associació Andalusa d’Ardaleños i Amics d’Ardales, la Colla Gegantera de Blanes, l’Esbart Joaquim Ruyra, l’Associació Manaies de Blanes, i l’Associació Recvll. Se n’han encarregat d’anar lliurant les subvencions a les entitats l’alcalde, el regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz, així com regidor si regidores del consistori.