Girona trasllada la celebració de la Champions a la Copa per l'acampada dels 'indignats'

L'Ajuntament vol aprofitar que a la zona hi haurà per primer cop una pantalla gegant des d'on es podrà seguir el partit

La plaça Catalunya és l'escenari de Girona que acull la celebració de les victòries del Barça, i on s'hi congreguen centenars d'aficionats quan l'equip guanya un títol. La meitat de l'espai, però, l'ocupen des de fa una setmana tendes de campanya, perquè és el lloc que van escollir els 'indignats' per acampar.

Per impedir que dissabte, si el Barça guanya al Manchester United, això pugui comportar problemes, l'Ajuntament de Girona ha decidit que la celebració de la Champions es traslladi a la zona de la Copa. "Des d'abans de Setmana Santa, l'Ajuntament ha autoritzat que a l'espai s'hi situï una pantalla gegant des d'on seguir el partit", ha informat Maria Àngels Freixenet.

Aprofitant que el moviment d'aficionats a la Copa ja començarà a partir de les quatre de la tarda, i que TV3 preveu fer diferents connexions en directe, al consistori li ha semblat adient derivar cap allà els seguidors culés. "El que volem és demanar a l'afició que traslladi la celebració de la plaça Catalunya a la Copa, aprofitant que, per primer cop a la ciutat, allà s'hi instal·larà una pantalla gegant per seguir la final", ha concretat Freixenet.

Per aquest motiu, la nit de dissabte, el dispositiu policial que es munta per celebracions d'aquest tipus destinarà agents dels mossos i la Policia Municipal a dos espais de la ciutat. A més de situar-se a la zona de la Copa, diverses unitats també aniran fins a la plaça Catalunya.

Des d'allà, informaran als seguidors del Barça que "la festa grossa" per celebrar el títol de Copa d'Europa es trobarà a tocar de la Devesa, com ha explicat Freixenet. "A la Copa hi haurà una festa segur; nosaltres no som els que decidim on van els aficionats, però aquest any pensem que arran de l'acampada i que, per primer cop, es farà una festa amb pantalla gegant a la Copa, el més idoni és traslladar la celebració", ha conclòs Freixenet