Jutgen l'acusat de matar un veí de Blanes a ganivetades i amagar el cos a Vilanova de Sau

S'enfronta a una pena de 21 anys i 5 mesos de presó

La fiscalia l'acusa d'assassinat, robatori d'ús de vehicle i tinença il·lícita d'armes i demana, en total, una pena de 21 anys i 5 mesos de presó i que no es pugui apropar a menys d'un quilòmetre de la dona, les filles i els pares de la víctima durant 10 anys.

La defensa, encapçalada pel lletrat Sergio Noguero, considera que és un homicidi i que cal tenir en compte diferents circumstàncies atenuants. En concret, atenuants de drogoaddicció i confessió i una eximent incompleta de legítima defensa. Demana una pena de 7 anys i 6 mesos de presó. El judici es farà a l'Audiència de Barcelona amb jurat popular a partir del 28 d'octubre.

Segons recull l'escrit d'acusació de la fiscalia, cap a les cinc de la tarda del 22 de gener del 2018 la víctima va anar des de Blanes fins a casa de l'acusat, al carrer Esperança 11 de Vic. "El motiu del viatge era perquè havien concertat una trobada perquè l'acusat li facilités una arma de foc", exposa l'acusació pública.

La víctima va arribar a Vic cap a dos quarts de set de la tarda. Allà, van estar provant l'arma. La fiscalia subratlla que van disparar diversos trets i que, fins i tot, la víctima es va fotografiar "somrient" amb l'arma.

Quan el veí de Blanes ja es disposava a marxar de casa de l'ara acusat, continua relatant la fiscalia, el processat "el va atacar amb un ganivet de grans dimensions", ferint-lo a diverses parts del cos. Una de les ganivetades va anar directa al coll i va degollar la víctima, que va morir "en pocs minuts" com a conseqüència d'una hemorràgia i una insuficiència respiratòria agudes.

El fiscal concreta que l'atac va agafar la víctima totalment desprevinguda i no va poder oposar resistència més enllà "d'intentar arrabassar-li el ganivet, sense aconseguir-ho".

Seguint el relat de l'acusació pública, després de comprovar que el veí de Blanes havia mort, l'acusat va ficar el cadàver dins una bossa de grans dimensions que va tancar amb cinta americana. Aleshores, va introduir el cos dins el cotxe de la víctima i va conduir fins a Vilanova de Sau, on va ocultar el cadàver en una nau situada al carrer Afores. El processat va anar fins a Riudellots de la Selva, on va deixar el cotxe aparcat.

Els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació quan la dona de la víctima va denunciar-ne la desaparició. Segons la fiscalia, les investigacions policials van apuntar cap a l'acusat com a principal sospitós i, per això, el van detenir el 2 de febrer. Quan ja estava arrestat, va autoritzar voluntàriament que entressin a la nau de Vilanova de Sau.

Allà, els Mossos van localitzar el cos de la víctima i, també, un rifle per al qual l'acusat no tenia llicència. El veí de Blanes estava casat i tenia tres filles menors d'edat, que actualment tenen 13 i 9 anys.

El va encanonar primer

La defensa sosté que l'atac amb el ganivet va ser en legítima defensa. Segons l'escrit de conclusions de l'advocat Sergio Noguero, l'acusat estava passant per una "situació difícil" per problemes personals i això va provocar que, durant el mes de gener i mesos abans, abusés de les drogues. Un consum que va causar la ruptura amb la seva parella sentimental.

Segons la defensa, l'acusat i la víctima es coneixien perquè eren "socis" en el negoci de la marihuana. Per aquesta relació, li va demanar que li facilités una arma de foc perquè se sentia "amenaçat per terceres persones" vinculades al narcotràfic.

La defensa argumenta que quan es van trobar a casa de l'acusat, el 22 de gener, van estar consumint cocaïna mentre provaven l'arma a la zona del garatge de la casa. Llavors, van començar a parlar sobre els negocis que tenien. Això va desembocar en una discussió amb acusacions mútues per la pèrdua de partides de droga i la desaparició de diners.

La disputa va arribar a les mans i els dos homes es van començar a empentar. Va ser aleshores quan, segons la defensa, la víctima va encanonar l'acusat amb el rifle. "En aquesta situació, i estant completament ofuscat i terroritzat, amb la intenció de protegir-se d'una agressió, va agafar un ganivet que hi havia a la cuina i el va col·locar al coll de la víctima", relata Noguero.

Tot i que d'aquesta ferida va començar a brollar molta sang, segons la defensa la víctima va continuar encanonat l'acusat que li va acabar assestant "varies ganivetades" al cos.

La defensa sosté que l'acusat va ocultar el cos perquè estava "espantat i en estat de xoc" i que va fer servir el cotxe de la víctima amb l'objectiu de fer desaparèixer proves que el poguessin incriminar, però amb cap cas amb la intenció d'apoderar-se del vehicle.

El 2 de febrer, sentint-se "totalment penedit i amb ànim de col·laborar amb la instrucció", apunta la defensa, l'acusat va anar a la comissari dels Mossos d'Esquadra de Girona, es va entregar i va revelar on eren el cos de la víctima i el cotxe.