Tornen a jutjar un indigent per assassinat després que el TSJC anul·lés el veredicte de no culpabilitat

Michel Blin s'enfronta a 18 anys de presó per matar a cops un altre vagabund amb qui convivia a Puigcerdà

Un jurat popular ja va declarar no culpable Michel Blin l'abril del 2009. El veredicte del jurat va considerar provat, per set vots a favor i dos en contra, que Blin va colpejar la víctima causant-li la mort però, en canvi, no creien que ho fes amb la intenció de matar-lo. El jurat també es va basar en que l'estat físic de la víctima estava greument danyat pel consum habitual d'alcohol, la malnutrició i la pròpia deixadesa amb què vivia la víctima i que un sol cop hagués provocat la mort a l'indigent.

Les acusacions van recórrer aquesta decisió, que va fer que Blin quedés absolt, davant el TSJC que va declarar la nul·litat del veredicte del jurat popular i de la sentència. El Tribunal va ordenar la repetició del judici amb un altre jurat i amb un altre magistrat president a la secció quarta de l'Audiència de Girona. El judici ha començat aquest dilluns amb la tria dels membres del jurat i la declaració de l'acusat.

De nou, Michel Blin ha negat els fets. Diu que ell i la víctima es coneixien des de feia anys i vivien junts en una masia abandonada situat al camí de la Pedregosa. Segons l'acusat, la víctima feia temps que s'anava deteriorant físicament i que estava malalt però diu que la seva relació sempre era cordial. Blin ha negat tenir atacs d'ira i assegura que la víctima no tenia motius per tenir-li por. A més, també diu que no el va matar sinó que se'l va trobar mort.

L'acusat diu que si d'entrada va dir que sí que l'havia matat amb una barra de ferro va ser perquè la policia li va prometre que el beneficiaria i es va sentir pressionat. Tot i això, assegura que no va ser ell qui el va apallissar provocant-li la mort. El fiscal demana ara que el condemnin a 15 anys de presó per un delicte d'homicidi, l'acusació considera que va cometre un assassinat i eleva la petició a 18 i la defensa demana un any de presó per homicidi imprudent.