Els candidats de Figueres dipositen el vot amb la confiança d'obtenir una màxima participació

Vila (CiU) anima als ciutadans a exercir el dret de vot i Casellas (PSC) diu que "cal prendre nota" del que està passant per "canviar les coses"

  • El candidat del PSC, Pere Casellas, dipositant el seu vot acompanyat del seu fill © ACN
    El candidat del PSC, Pere Casellas, dipositant el seu vot acompanyat del seu fill © ACN
  • El candidat d'ERC, Francesc Canet, votant © ACN
    El candidat d'ERC, Francesc Canet, votant © ACN
  • El candidat de CiU, Santi Vila, dipositant el seu vot © ACN
    El candidat de CiU, Santi Vila, dipositant el seu vot © ACN
A dos quarts de deu del matí, el candidat de CiU, Santi Vila, exercia el seu dret de vot i animava als ciutadans a fer el mateix. "És molt important que indignats i satisfets (...) donem la importància que té el fet d'anar a votar", apuntava. Vila es mostrava confiat que el resultat obtingut permeti tenir un "bon ajuntamen", que pugui "afrontar la sortida de la crisi i aixecar l'economia". La resta de la jornada la passarà "fent d'alcalde", amb visites als col·legis electorals, assistint al final de la festa de Sant Baldiri i donant suport als 700 nens que aquest diumenge participen en la Cantania.

L'alcaldable d'ERC, Francesc Canet, es mostrava confiat per la feina feta fins ara, tant a l'oposició com al govern -actualment és vicealcalde. Tot i això, reconeixia dos factors que poden ser un entrebanc per a la seva formació, com és d'una banda que l'alcalde Santi Vila juga "amb avantatge" i que ERC ha d'afrontar una nova situació com és l'entrada a l'escena de dos partits nous, la CUP i SI, que podrien restar-los vots perquè tenen un plantejament independentista. Canet també participarà en els actes de Sant Baldiri i espera tenir un moment per fer una mica d'exercici, a banda de visitar els col·legis electorals. També ha subratllat que la seva ha estat una campanya "austera" i "en consonància" amb el context de crisi.

El més optimista ha estat el candidat del PSC, Pere Casellas, que ha anat a votar a les onze del matí acompanyat de la seva família. Preguntat pels resultats que esperen obtenir, ha respost amb un somriure "donarem una sorpresa, n'estem segurs". I és que Casellas diu que la "sensació" que han tingut a peu de carrer ha estat molt positiva i fins i tot millor que en els altres comicis i per tant espera que això es traslladi en nombre de vots. El candidat també ha apuntat que els polítics "han de prendre nota del que està passant al carrer" per "canviar les coses", com podria ser la inclusió de llistes obertes, i ha animat als ciutadans a anar a votar. Després d'acompanyar a la seva àvia a votar, passarà el dia en família i també visitarà els col·legis electorals.

La capital de l'Alt Empordà afronta les eleccions amb un total de 35 meses i fins a 23 col·legis electorals, la xifra més alta de la demarcació. Un total de 25.975 ciutadans tenen dret a vot.Els figuerencs hauran d'escollir entre un total de set candidatures: CiU, PSC, ERC, ICV, PP, CUP, SI.