Protecció Civil rep nombroses trucades i incidències relacionades amb la pluja d'aquesta tarda

A Cassà de la Selva han caigut 23,3 litres en mitja hora

Protecció Civil ha rebut 52 trucades per 41 incidències relacionades amb la pluja entre les tres i dos quarts de set de la tarda. La majoria han estat per inundacions, incidències de clavegueram, filtracions i despreniments de la calçada, segons ha indicat el mateix ens.
La majoria d'avisos s'han rebut des del Vallès Occidental, però també n'hi ha hagut del Maresme, d'Osona, del Gironès, de la Selva, del Vallès Oriental, del Baix Llobregat, del Ripollès, de l'Alt Urgell i del Baix Empordà. Per municipis, allà on hi ha hagut més avisos ha estat a Sant Bartomeu del Grau, a Osona, però també n'hi ha hagut a Girona, a Pineda de Mar, a Castellar del Vallès, a Calella, a Terrassa, a Blanes, a Sant Cugat del Vallès, a Maçanet de la Selva i a Ripoll.
 
De la seva banda, des del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) s'indica que hi ha hagut superacions del llindar d'avís d'intensitat forta de pluja durant la tarda (més de 20 mil·límetres en 30 minuts) a diversos municipis, com ara a Muntanyola (Osona), amb 29,1 mil·límetres; a Terrassa, amb 27,6; a Viladrau (Osona), amb 26,5, a Montesquiu (Osona), amb 25,1; a Hostalets de Pierola (Anoia), amb 23,8; a Cassà de la Selva (Gironès), amb 23,3, i a Sant Joan de les Abadesses (Ripollès), amb 20,9.

De la seva banda, els Bombers han indicat que han rebut una cinquantena d'avisos per incidències relacionades amb la pluja, per bé que el nombre d'actuacions ha estat inferior. La majoria de feines han estat per petites inundacions, embornals embussats o fets de poca afectació. Una de les actuacions més destacades ha tingut lloc quan han hagut de treure una ambulància que ha quedat embarrancada en una bassa d'aigua a Girona mentre feia un servei de transport sanitari. El vehicle, però, s'ha pogut treure sense problemes, segons indiquen els mateixos Bombers.