Puigdemont (CiU) estén la mà a tots els partits gironins per pactar després del 22M

L'alcaldable de CiU considera que, independentment del resultat, ja s'ha aconseguit "canviar la política" a la ciutat

Carles Puigdemont ha volgut destacar que, al llarg de les darreres dues setmanes, la voluntat de CiU ha estat la de fer "una campanya neta, positiva i que apel·lés tant en el fons com a les formes a l'obertura d'una nova era política" a la ciutat. El candidat considera que, amb independència del resultat de les urnes, el partit ja ha aconseguit aquest objectiu.

Segons Puigdemont, ja s'ha canviat "la política gironina" i a la ciutat hi haurà "un abans i un després" del 22M. "Hem dit al ciutadà que el valor de cada vot és colossal, que fugim del determinisme que ha presidit els darrers 30 anys; i això és un guany democràtic del qual CiU se'n sent molt orgullós", ha ressaltat l'alcaldable convergent.

Carles Puigdemont ha demanat que la gent li faci confiança per obrir "una nova etapa" a Girona, que vingui marcada "pel diàleg amb la gent, el pacte permanent, l'eficàcia i l'eficiència en la gestió i la defensa de tots els gironins". En referència a aquest darrer punt, l'alcaldable no ha tancat la porta a cap possible pacte després dels comicis, fins i tot amb el socialistes.

"La meva voluntat l'endemà de les eleccions serà estendre la mà absolutament a tothom i proposar un escenari de pactes permanents i diàleg constant, sobre la base de la humilitat i de reconèixer que no tots tenim la raó", ha declarat. I ha afegit: "Em vull concentrar en l'esperit de treballar per Girona, i aquest serà el compromís des del primer dia".

Vots de segona

Segons Puigdemont, durant el darrer mandat l'oposició ha estat tractada "com a vots de segona". "Tristament, per al tripartit, l'oposició no ha comptat, i cal acabar amb aquesta situació, respectant tots els vots que emetin els gironins", ha assegurat.

La voluntat de Puigdemont de no tancar la porta a ningú arriba poques hores després que l'alcaldable d'ICV, Joan Olòriz, anunciés que no pactar amb CiU a l'hora de formar govern. Carles Puigdemont ha lamentat que "qui vulgui trobar excuses per pactar amb CiU, sempre en trobarà" i ha dit que l'actitud d'Olòriz no fa res més que "ratificar allò que ja va ser una realitat ara fa quatre anys; que davant l'opció d'un canvi es va apostar per continuar el tripartit".

"Vull ser molt generós, estendre la mà a tothom i no tancar-la a ningú", ha reiterat Puigdemont. L'alcaldable també ha precisat que si la reticència d'ICV ve per l'escrit en què es comunicava que se suspenia el conveni per al Centre Jove de Salut, aquesta no té raó de ser. "No només no es renunciarà al conveni, sinó que es renovarà, i així m'ho ha fet saber la màxima autoritat sanitària a Girona, que precisament no és qui signa la carta", ha dit l'alcaldable.

Finalment, Puigdemont també ha fet referència a les declaracions del president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal. "És sorprenent que aprofiti les darreres hores per entrar en campanya, a l'estil de la vella política que actua a la desesperada", ha sentenciat.