Els estudiants de la UdG donen un vot de confiança a la rectora i paralitzen les mobilitzacions

La rectora assegura que comptarà amb ells i els explica que preveu retallar menys en professorat i més en despesa corrent

Després de la concentració multitudinària amb més de 700 alumnes, professors i membres del PAS d'aquest matí, els estudiants s'han reunit amb la rectora de la Universitat de Girona (UdG), Anna Maria Geli, per denunciar-li l'opacitat amb què ha actuat fins ara i reclamar-li informació sobre les intencions de retallades. Segons han explicat, Geli ha admès que havia estat poc transparent i ha assegurat que comparteix els objectius de l'alumnat, assegurar que la de Girona continua essent una universitat pública i de qualitat.

Per això, la rectora els ha detallat que està negociant que al retallada que inicialment havia de ser de 9,5 MEUR (milions d'euros) acabi essent de 6. "Continua essent molt però diu que ella lluitarà per aconseguir-ho", han explicat els estudiants a l'assemblea, en la qual hi han participat una vintena d'universitaris.

A més, han explicat que la rectora ha detallat que a priori la retallada havia de ser d'un 25% en el capítol de personal, també d'un 25% en el de despesa corrent, un 25% s'havia de treure amb l'increment de preu de matrícula i de taxes i el darrer 25% en el decreixement de les inversions. La proposta de la UdG passa per retallar més en despesa corrent arribant al 29,38% i reduir així el percentatge del capítol de professorat a un 19%.

Després de debatre durant més de dues hores, els estudiants han decidit acceptar amb cautela el compromís de Geli que ha dit que comptaria amb ells durant el procés i que "serien" a la presa de decisions en els termes que preveu l'organització universitària i faran un parèntesi en les mobilitzacions. Un parèntesi que es trencarà si el rectorat no compleix i posen sobre la taula una ocupació i acampada al rectorat com a possible mesura de protesta per al futur.