Més de 700 estudiants de la UdG es concentren contra les retallades i per reclamar 'transparència'

Els estudiants frenen les mobilitzacions fins que es reuneixin amb la rectora aquesta tarda

  • Els estudiants han cridat consignes pel carrer © ACN
    Els estudiants han cridat consignes pel carrer © ACN
  • Més de 700 persones a la concentració © ACN
    Més de 700 persones a la concentració © ACN
Nova mobilització contra les retallades a la UdG. La concentració d'aquesta dimecres ha estat més multitudinària que la de la setmana passada i hi han participat més de 700 persones que han empaperat amb pancartes i adhesius la façana de la seu del Govern a Girona. Contra la tisorada i a favor de la transparència, la portaveu dels estudiants, Eva Miquel, ha criticat que des de rectorat no informin al conjunt d'estudiants sobre el futur de la UdG.

De moment, expliquen que l'únic que saben és a través de la premsa i de la poca informació que els va comunicar el secretari d'universitats dilluns. En línies generals, els han explicat que la retallada serà de 9,5 MEUR (milions d'euros) tot i que la rectora Anna Maria Geli proposa reduir aquesta xifra fins als 6. Pel que fa a per on aniran les retallades, Miquel ha explicat que "optimitzaran recursos" adequant l'estructura de personal, reestructurant l'oferta acadèmica, impulsant serveis comuns entre campus i universitats i aplicant una nova política de preus i beques.

Eva Miquel ha detallat que els han assegurat que l'increment de preus serà mínima en primera i segona convocatòria però sí més radical en tercera i quarta per evitar que els estudiants "s'adormin en els seus estudis". Segons Miquel, els estudiants l'únic que volen és "contribuir" a crear un nou model d'universitat i aportar el seu punt de vista sobre en què seria més senzill retallar i, per contra, què és imprescindible i intocable.

Els estudiants estan a l'espera del resultat de la reunió que una representació de deu membres de l'assemblea tindran amb la rectora per veure quina informació els dóna. Després, transmetran la informació a l'assemblea i decidiran quins seran els pròxims passos, si continuar amb els mobilitzacions o alguna altra acció de protesta.