La CUP diu que les obres de la C-32 s'estan convertint en ''un polvorí''

Demanen que es retirin els arbres talats

La diputada de la CUP Natàlia Sànchez ha reclamat aquest dijous a la Generalitat que ordeni la paralització de les obres d'ampliació de la carretera C-32 al seu pas per la comarca de la Selva per tal de retirar els arbres talats que han generat els treballs que s'estan fent a la via.
"Estan creant un polvorí. Fa més de deu dies que hi ha restes de tala de boscos", ha advertit al ple del Parlament, on ha recordat l'onada de calor que viu el país i el risc d'incendis com el que crema entre la Ribera d'Ebre i el Segrià. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, li ha respost que si no s'han pogut retirar els arbres ha estat per l'acció de grups ecologistes.
 
"Les protestes d'aquests grups estan impedint que es retirin correctament els arbres que s'estan talant", ha dit, i ha explicat que s'han reprogramat les obres "de manera que ara es prioritza la retirada d'aquests arbres talats en comptes de continuar avançant". Ha negat que s'hagin talat 60.000 exemplars –se'n preveuen tallar 18.000 i replantar 30.000, ha puntualitzat– i ha defensat que l'obra es va negociar amb ajuntaments de la zona i que no afecta cap espai protegit.

Sànchez li ha replicat que "ara resultarà que ara és culpa d'Emboscats, que estan fent una lluita per conservar un espai", l'acumulació de matèria combustible. També ha criticat que l'ampliació de la carretera "comporta ingressos cap a una empresa privada", Abertis, i ha lamentat que no s'hagi apostat per millorar altres vies com la GI-682.