Guanyem Girona qüestiona el ''nomenament a dit'' de Berloso

La formació advoca per replantejar l'elecció dels càrrecs de confiança

Guanyem Girona creu que la proposta que l'alcaldessa a fet a Berloso és "un nomenament a dit", i lamenta que aquesta hagi estat "la primera notícia que ha transcendit del nou govern" de JxCat. Per al portaveu de la formació, Lluc Salellas, la "col·locació" del fins ara vicealcalde és "un molt mal inici per a les negociacions del cartipàs.

Salellas creu que l'alcaldessa ha pres la decisió "pensant més en els interessos de partit que en els generals de la ciutat". "L'Ajuntament de Girona no és una agència de col·locació, sinó una administració que ha de gestionar els recursos públics amb rigor, eficàcia i vocació pública", ha afirmat el portaveu de Guanyem Girona.

Eduard Berloso, que durant l'anterior mandat ha estat vicealcalde, anava de número 10 a la llista de JxCat per a aquest 26-M (unes eleccions on la llista de Madrenas va perdre un regidor i va passar a tenir-ne nou). L'alcaldessa va explicar que ha decidit proposar-li a Berloso ser càrrec de confiança –ell encara no ha dit si accepta o no- atenent a la seva "expertesa" perquè tuteli tres grans contractes que s'han de tancar durant la primera part del mandat.

En concret, es tracta del de les aigües (al 2020 Agissa es municipalitzarà), del nou de la neteja i recollida d'escombraries (ara, en mans de 'Girona + Neta') i de l'acabament de la reforma de la incineradora de Campdorà (que depèn de Trargisa). Tots ells, vinculats a les àrees que Eduard Berloso gestionava durant el darrer mandat.

Madrenas va dir que, en tot cas, es tractarà d'una contractació "temporal", que no s'allargarà més de dos anys. I que acabarà quan es tanquin aquests tres contractes.

Replantejar-ne l'elecció

A més de qüestionar el nomenament de Berloso, Guanyem Girona també posa sobre la taula "la necessitat de replantejar el sistema actual d'elecció de càrrecs de confiança, i aplicar mesures de control i transparència per al seu nomenament". En un comunicat, la formació aposta perquè tots els grups municipals signin un codi ètic i de bones pràctiques "que eviti situacions com la de Berloso" i que "permeti avançar cap a la plena democratització i transparència al consistori".