La CUP de Girona proposa fer una nova plaça al barri de Fontajau

L'espai està actualment ocupat per uns barracons abandonats

Anna Pujolàs, número 2 de llista de la CUP a les eleccions municipals de Girona, ha afirmat avui que "Durant el proper mandat pressionarem fort perquè Fontajau, Taialà i Germans Sàbat rebin els equipaments i l'atenció que es mereix aquest sector". En aquest sentit, Pujolàs ha explicat que, atenent a les demandes de l'Associació de Veïns de Fontajau, la formació vol construïr una plaça pública a l'espai actualment ocupat pels barracons de la rambla Xavier Cugat, que en aquests moments resta tancat i abandonat.

Pujolàs ha demandat que "la futura construcció de l'Arxiu Històric de Girona (AHG) no sigui l'excusa per ocupar més espai públic i d'ús veïnal". En aquest sentit, la CUP planteja la construcció d'una plaça espaiosa, d'ús polivalent i que satisfaci les necessitats d'un barri "que en té mancança". Pujolàs ha explicat que l'Estat, responsable de les obres de l'AHG, haurà de fer-se càrrec del cost de la plaça i que l'Ajuntament i el Consell Local de Patrimoni pressionaran al govern espanyol perquè el projecte no es demori més.

Mentre no arriben aquestes obres, però, la formació independentista exigirà que l'espai dels barracons sigui destinat a un ús cívic i que s'obrin les instal·lacions al barri. A l'altre costat de la rambla, a l'antiga foneria (actualment també abandonada), la CUP hi planteja la instal·lació d'un altre equipament pel barri. Una de les possibilitats que planteja la formació és la d'ubicar-hi la sala polivalent insonoritzada de mitjà format que demanda el sector musical de la ciutat, "sempre després d’haver-ho consensuat tant amb els agents culturals com amb el veïnat i les entitats del barri".

Entre d'altres mesures pel sector, la formació rupturista planteja la instal·lació de més aparcaments de bicicleta -especialment a la Rambla Xavier Cugat- i el propi replantejament de la rambla, "poc amable per al passeig i amb un trànsit que si ara ja és molt agressiu, les coses poden anar a pitjor amb la futura sortida de l'AP7, Girona-Centre", ha explicat Pujolàs. La candidata també ha esmentat que "caldrà millorar el manteniment de les zones ajardinades del sector, com ara el parc de les Ribes del Ter, que en aquests moments es troba en un estat de deixades preocupant, ja que és molt brut i la gespa sempre està molt alta i, per tant, a mainada no hi pot ni entrar". Pujolàs ha conclòs: "Volem un barri de Fontajau i el conjunt de l'Esquerra del Ter pensat per a les persones; on es gaudeixi de la mateixa qualitat de vida que a d'altres sectors de la ciutat".