L'acord per fer fora Masquef de l'alcaldia de Figueres es signarà demà

ERC, PSC, Guanyem i Canviem han consolidat el pacte

L'acord per a fer fora a Jordi Masquef (JxCAT) com alcalde de Figueres (Alt Empordà) es farà efectiu demà a les dotze del migdia al Col·legi d'Arquitectes. Serà aleshores quan ERC, PSC, Guanyem i Canviem segellaran el pacte amb la firma de l'acord que porta per títol "Acord Republicà de Progrès i Transformació".

Amb ell, la republicana Agnès Lladó serà l'alcaldessa de la ciutat i comptarà com a socis de govern als socialistes de Pere Casellas i es definirà també quin paper jugaran dins el nou equip de govern els grups de Guanyem i Canviem.

La suma dels quatre partits assoleix un total de 11 regidors, superant així la majoria absoluta necessària per fer-se efectiu l'acord d'investidura i deixaria fora JxCAT després d'unes negociacions fallides per part de Masquef que no ha sabut guanyar-se la complicitat de la resta de formacions tal i com ja va avançarEl Gerió Digital en exclusiva.

Setmana intensa

El mateix Masquef fou el que va alertar als periodistes davant la possibilitat de ser desbancat com alcalde. El dilluns va compartir els seus temors davant el fet que la resta de formacions havien iniciat converses més enllà de les que ell mateix havia mantingut amb tots els partits. Fou aleshores quan va dir que podia "passar qualsevol cosa" al ple d'investidura de dissabte.

Posant-se la bena abans de la ferida, conscient que aquest cop el pacte en contra seva era possible, va llançar un advertiment assegurant que el ciutadà "no entendria" un pacte sense ells governant, recordant que "Figueres és la ciutat del surrealisme i qualsevol cosa és possible".

Junts per Figueres va aconseguir 8 dels 21 regidors en joc. ERC va quedar en segona posició amb 5 representants, el PSC en va aconseguir 4, Cs va mantenir els dos que tenia i Guanyem Figueres i Canviem Figueres, en va obtenir un cadascun.