Masquef s'ensuma un possible pacte per desbancar-lo com alcalde de Figueres

El candidat de JxCat demana que imperi "la lògica" i ser ell el batlle

El candidat de Junts per Figueres (Alt Empordà), Jordi Masquef, diu que les negociacions per formar govern continuen però admet dissabte al ple d'investidura "pot passar qualsevol cosa".

Masquef apel·la a la lògica perquè els partits s'avinguin a tancar un pacte el més ampli possible amb ell com alcalde. "Crec que la gent no entendria que amb una diferència tant gran amb els segons i tercers pogués governar algú que no fóssim nosaltres", insisteix.

El candidat de Junts per Figueres, la llista més votada a les eleccions del 26-M, demana "generositat" a totes les formacions i apel·la a la "lògica" per aconseguir un govern el més ampli possible. "Figueres es mereix un govern ampli en el qual tothom deixi de banda les sigles de partit i s'afegeixi a aquest projecte de ciutat", insisteix.

En aquest sentit, diu que podrien governar amb vuit o nou regidors però que creu que haurien de sumar-ne "12, 13, 14 o 15 perquè hi ha molts temes a tractar amb profunditat".

Tot i això, Masquef admet que "pot passar qualsevol cosa" al ple d'investidura de dissabte. Fins i tot, ha insinuat, que ell no aconsegueixi l'alcaldia malgrat ser la força més votada. Per això, ha recordat que dissabte només es vota l'alcalde però que no cal que aquell dia s'hagi tancat un acord "programàtic". "Molts ajuntaments ho han fet", remarca.

La ciutat "del surrealisme"

Amb tot, diu que la ciutadania "no entendria" un pacte en el qual ells no governessin. "Esperem que imperi la lògica i que les negociacions fructifiquin abans de dissabte", insisteix tot recordant que "Figueres és la ciutat del surrealisme i qualsevol cosa és possible".

Junts per Figueres va aconseguir 8 dels 21 regidors en joc. ERC va quedar en segona posició amb 5 representants, el PSC en va aconseguir 4, Cs va mantenir els dos que tenia i Guanyem Figueres i Canviem Figueres, en va obtenir un cadascun.

  • Masquef explica les seves sospites que el deixarien fora de l'alcaldia