Negocien un quadripartit a Figueres per a desbancar Jordi Masquef

Agnès Lladó (ERC) en seria l'alcaldessa

Si bé ahir es va presentar el festival 'Figueres es Mou' es podria dir que la capital de l'Alt Empordà manté, més enllà de la dansa, molt de moviment també pel que fa a contactes polítics. El motiu no és altre que la roda de contactes iniciada per quatre partits amb l'objectiu de fer fora Jordi Masquef (JxCAT) de l'alcaldia.

Les negociacions avancen a bon ritme entre Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), el Partit Socialista de Catalunya (PSC), Guanyem Figueres i Canviem Figueres. La seva suma amb onze regidors deixaria JxCAT a l'oposició (en té 8), assolint així la majoria absoluta. Cada un d'ells es reparteixen 5, 4, 1 i 1 edils respectivament i la clau passaria per Canviem que encara no s'han decidit.

La figura de nou alcalde passaria per la republicana Agnès Lladó, acompanyada del socialista Pere Casellas com a primer Tinent d'Alcalde, tot i que no es descarta repartir-se l'alcaldia dos anys. Aquestes negociacions es van entreveure a partir del dilluns, moment en que Masquef va deixar entreveure que "tot és possible" de cara al ple d'investidura de dissabte i ja posava la bena abans de la ferida assenyalant que la ciutadania "no entendria" un pacte en el qual ells no governessin. "Esperem que imperi la lògica i que les negociacions fructifiquin abans de dissabte", apuntava temerós i conscient de la gran aliança que s'està intentant conformar.

Amb tot, la situació encara pot donar un tomb i Masquef ser alcalde, més per demèrit dels grups a l'oposició que no pas per les seves dots negociadores. Segons fons consultades per aquest diari, la seva forma d'encarar les reunions amb la resta de partits han deixat mal sabor de boca entre els portaveus i el divendres de la setmana passada aquests van dir "prou" i iniciar els contactes per a fer-lo fora de l'alcaldia.

Des de la marxa de Santi Vila i posteriorment de Marta Felip, la resta de grups han intentat posar-se d'acord per dibuixar un canvi al capdavant de l'Ajuntament, però mai se n'han sortit. Si dissabte es repeteix la història dels darrers anys, Masquef repetirà com a alcalde amb una majoria simple de 8 regidors després de les votacions d'investidura.