ERC aprova en assemblea desbancar Masquef de l'alcaldia de Figueres

Les formacions continuen ultimant l'acord a quatre bandes per dissabte

El pacte per treure l'alcaldia a Junts per Figueres està pràcticament tancat. Després que les assemblees del PSC, Guanyem i Canviem Figueres ho ratifiquessin aquest dimarts, la militància d'ERC hi va donar ahir a la nit el vistiplau, que dona via lliure per ultimar els serrells que queden pendents.

Les quatres formacions estan tancant els últims detalls i la previsió és que oficialitzin l'acord demà mateix en una roda de premsa conjunta. El pacte, que va avançar Diari de Girona, contemplaria investir la cap de llista d'Esquerra, Agnès Lladó, al ple de dissabte. Els quatre partits sumen onze regidors, una àmplia majoria absoluta que portarà Junts per Figueres, la llista més votada, i Cs, amb dos regidors, a l'oposició.

La llista de l'actual alcalde, Jordi Masquef, va aconseguir vuit representants però es va quedar lluny de la majoria absoluta. En un primer moment, Masquef va anunciar que exploraria totes les possibilitats, inclosa la de governar en minoria. Els dies posteriors als comicis, però, va assegurar que buscaria un govern "el més ampli possible".

La primera formació amb la qual es va reunir, de fet, va ser el nou partit Canviem Figueres, peça clau en tot el procés i que, si s'hagués avingut a pactar amb Junts per Figueres, no hauria permès que l'aritmètica de les esquerres sumés.

Fonts consultades ahir van admetre, però, que la formació es presentava com alternativa a l'actual equip de govern i que no hauria estat lògic sumar-se al seu projecte. Les mateixes fonts apunten que les converses entre els diferents partits i Junts no van generar la confiança suficient i que això va propiciar que les negociacions per fer un govern alternatiu fructifiquessin.