ICV vol instal·lar calderes de biomassa a vuit escoles més de Girona

La formació ecologista defensa que en aquest mandat han multiplicat per 20 la producció d'energia neta a la ciutat

El número 3 de la candidatura d'ICV a Girona, Sergi Nuss, ha destacat la política energètica impulsada per ICV-EUiA a la ciutat en el darrer mandat. Segons dades del partit, la política energètica -amb una aposta clara per les energies renovables- ha permès realitzar i atraure inversions per valor de 8 MEUR, 2 MEUR cada any en eficiència i estalvi energètic, energies renovables i reducció de gasos que provoquen el canvi climàtic.

Totes aquestes accions en conjunt han multiplicat per 20 la producció d'energia neta a la ciutat. Nuss ha explicat que s'han equipat totes les instal·lacions esportives amb plaques solars tèrmiques que permeten proveir d'aigua calenta les dutxes i, en els casos de Palau i Can Gibert, fins i tot climatitzar l'aigua de les piscines. Nuss també ha recordat que sota el mandat que ICV ha estat al govern municipal s'han instal·lat panells solars tèrmics a escoles bressol, col·legis i centres cívics de la ciutat. En total, en aquests moments hi ha 500 m2 de plaques per escalfar aigua repartits en 12 equipaments.

Al pavelló de Fontajau, el més gran de la ciutat, el número 3 de la llista ecosocialista ha explicat que esperen que el ministeri autoritzi "en poc temps" poder recobrir la façana de les instal·lacions amb panells per fer electricitat neta. Actualment, ja hi ha cinc equipaments municipals amb un total de 325 m2 de sostres fotovoltaics. Nuss ha recordat que, segons el Pla Energètic, la ciutat compta amb 18.000 m2 de teulats per a la instal·lació de panells solars que podrien utilitzar-se i que actualment estan desaprofitats.

A banda d'això, Nuss ha explicat que s'ha obert la via d'aprofitar la poda dels arbres de la ciutat per a les calderes de biomassa que s'han instal·lat a dues escoles de la ciutat per tal de generar energia i climatitzar els centres. Segona ha avançat el número 3, la voluntat d'ICV és estendre aquesta tecnologia a un mínim de 8 escoles més. "Aquestes actuacions són molt importants perquè els derivats del petroli estan augmentant molt de preu i tots sabem que els combustibles fòssils són un recurs finit que no durarà molt de temps més", ha manifestat.

Romeva incita a seguir el model de Girona

L'eurodiputat ecologista Raül Romeva ha estat aquest divendres a Girona per donar suport a la candidatura. En l'acte, que s'ha al pavelló de Fontajau, Romeva ha lloat les polítiques mediambientals que ha impulsat el seu partit mentre ha estat al govern de Girona. "La tasca feta a Girona és un model a seguir a escala europea", ha manifestat. Per Romeva, l'accident nuclear a Fukushima ha reobert el debat sobre un model "que no estimula la creació d'ocupació, és perillós i depèn de recursos finits". "Aquesta situació deixa clara la necessitat d'impulsar polítiques com les de Girona per liderar un canvi de model", ha sentenciat.