Els veïns sobre l'home mort a Salt: ''Discutia amb tothom i odiava els independentistes''

Era conegut al barri per les seves constants amenaces

L'home que aquesta passada nit ha amenaçat una dona amb una destral a Salt (Gironès) i posteriorment ha mort en ser detingut pels Mossos d'Esquadra era molt conegut al barri pel seu mal caràcter.

Segons han apuntat un grup de veïns en declaracions a El Gerió Digital, l'home tenia una gran obsessió contra els independentistes i el procés. Durant el dia li agradava seure al balcó del seu pis situat a la quarta planta del número 66 del Carrer Pep Ventura, uns habitatges de protecció oficial que la policia visita freqüentment. L'espai el tenia sempre ple de banderes de simbologia diversa amb la rojigualda, l'europea i la de Girona. En la porta de vidre que donava accés a l'interior de l'habitatge des del balcó, hi tenia un pòster de Jean Castel, candidat a Girona per Ciutadans a les eleccions del passat 21-D.

En Carles, un veí del seu edifici, explica la primera discussió va viure: "Una vegada li vaig demanar que baixés la música i es va posar molt violent", apunta. "Em va dir que em trencaria la cara i que deixés de faltar-li al respecte parlant-li en català", apunta. L'home tenia per costum escoltar sarsuela i pasodobles amb el volum al màxim mentre prenia el sol.

Durant la manifestació de l'onze de setembre de 2016 que va omplir els carrers de Salt, es va dedicar a escopir des del balcó a tots els manifestants que passaven per sota de casa seva a crits de "rates, fills de puta, moriu-vos tots".

Els episodis d'ira i les discussions eren constants, sobretot entre primavera i finals d'estiu, quan passava més estona fora del pis. També en la diada de l'onze de setembre de l'any passat va viure un episodi amb un altre veí resident al carrer Josep Irla 31. Segons explica l'Andreu R.G., aquest havia penjat una estelada per commemorara la diada i es va oblidar de treure-la l'endemà. La resposta de l'home fou agafar una escopeta de balins i disparar contra l'estelada i la façana del seu edifici. "No li vaig voler donar més importància perquè era un home clarament pertorbat", explica.

Avui, l'endemà de la seva mort, les banderes ja havien desaparegut del balcó i només en restava el cartell electoral de Ciutadans. L'home residia des de feia anys en aquest pis anteriorment propietat dels seus difunts pares i havia llogat una habitació a un matrimoni per treure uns diners extra al mes.

La Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d'Esquadra a Girona han obert una investigació per esclarir les circumstàncies de la mort. L'autòpsia haurà de determinar les causes del decés. Fonts del cas assenyalen que l'home tenia patologies mèdiques prèvies.