Denuncien a Treball les deficiències de les instal·lacions de l'ARRO a Girona

SAP-FEPOL diu que incompleixen la llei de prevenció de riscos laborals

El SAP-FEPOL ha denunciat davant d'Inspecció de Treball les "deficiències" de les instal·lacions de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), la canina i el TEDAX de la regió policial de Girona.
El sindicat ja va reclamar millores a la Subdirecció General de Prevenció de Riscos i Salut Laboral d'Interior el juliol de l'any passat però, "davant del silenci i la inacció de l'administració" han decidit posar-ho en coneixement de Treball. Asseguren que l'espai incompleix fins a set reials decrets en matèria de seguretat i salut, a més de la llei de prevenció de riscos laborals.
 
També alerten que hi ha una mala regulació de les dutxes; que hi ha riscos per contacte elèctric i de caigudes; manca de senyalització i llums de sortides d'emergències i que hi falten extintors. A més, diuen que no hi ha espai suficient per guardar les seves pertinences i uniformes.
 
El sindicat reclama a Treball una "una ràpida actuació" en unes instal·lació que "no van ser construïdes per desenvolupar-hi les tasques que s'hi realitzen". També alerten que fa gairebé dos anys que no es fan controls de prevenció de legionel·losis".

"Esperem que, davant la contundència de l'informe i dels continus incompliments normatius, el Departament d'Interior esperi a la resolució d'Inspecció i a l'efecte, actuï d'ofici amb la diligència necessària", remarquen en un comunicat.