Condueix begut i i topa contra un altre cotxe a Peratallada

El detingut espera a passar a disposició judicial

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 8 de juny, un home de 47 anys, de nacionalitat portuguesa i amb domicili a la Bisbal d’Empordà, com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària, per conduir amb una taxa d’alcohol penalment punible després d’accidentar-se.

Els fets van passar cap a les cinc de la tarda del mateix dia 8 de juny, al punt quilomètric 2.5, de la carretera GI-651, dins terme municipal de Peratallada, on un vehicle es va incorporar a la via  sense respectar la preferència de pas i va col·lidir amb un altre turisme.

Els agents van constatar que les dues persones que anaven amb el vehicle que circulava correctament estaven ferides lleus, mentre que el conductor de l’altre turisme, que estava il·lès, presentava símptomes evidents de trobar-se sota la influència de begudes alcohòliques.

Després que les víctimes haguessin rebut assistència mèdica, els mossos van fer la prova d’alcoholèmia als dos conductors, un va donar negatiu, però el responsable de l’accident va donar un resultat positiu d’1.20 mg d’alcohol per litre d’aire expirat, gairebé cinc vegades per sobre del límit màxim permès, que en aquests cas era de 0.25 mg/l.

Per aquest motiu, se’l va detenir com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària per conduir sota els efectes de l’alcohol.

El detingut, que no tenia antecedents, va quedar en llibertat després de declarar en seu policial a l’espera que sigui citat pel jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de La Bisbal.