Acord entre personal i direcció del Trueta per mantenir l'encavalcament dels torns d'infermeria

La gerència admet que la supressió de l'enllaç entre torns afectava la qualitat assistencial

La delegada de CCOO i presidenta de la junta de Personal de l'Hospital, Maria Àngels Rodríguez, ha destacat que s'ha passat "de la supressió de l'encavalcament a fer un estudi amb tots els agents implicats". Hi participaran la Direcció d'infermeria, la Junta d'Infermeria i també la Junta de membres del personal. Aquest anàlisi, per Rodríguez, serà molt més "vàlid i legítim" que la mesura que havia previst inicialment la direcció del centre, han explicat.

El conflicte es remunta en una de les mesures previstes en el pla de xoc que s'aplicarà a l'hospital de referència de les comarques gironines, el Josep Trueta, preveia la supressió de l'encavalcament dels torns. Es tracta del temps extra que els infermers i zeladors dediquen a intercanviar informació sobre l'estat dels pacients amb els treballadors que fan el torn següent. D'aquesta manera, cada professional avança o retarda la seva entrada a l'hospital uns quinze minuts diaris. Fins ara, aquest temps de més s'acumulava i, els treballadors del torn de dia, disposaven de vuit dies de festa més l'any (quatre dies en el cas del torn de nit).

De fet, la junta de personal va advertir aquesta setmana que la incorporació de diverses aplicacions informàtiques fa que s'acabi destinant més estona de la que es compensa en l'encavalcament, uns 15 minuts diaris cada jornada per intercanviar informació sobre els pacients.

Aquest dijous a la tarda, la junta de personal de l'hospital va demanar als serveis territorials de Sanitat que fes de mediador i avui s'ha celebrat una junta de Personal Extraordinària en la qual s'ha arribat a l'acord per fer l'estudi "exhaustiu" per analitzar com les noves tecnologies afecten a l'encavalcament i per deixar constància que el solapament afectava l'assistència i era imprescindible per a la seguretat del pacient.

Aquest acord entre el personal de l'hospital i la direcció del centre també implica que es mantinguin 15 treballadors, als qui arribat el dia no se'ls hagués renovat el contracte, fins que s'hagi acabat l'estudi que, segons Rodríguez, "durarà el temps que duri".