El Girona FC es podria mantenir a Primera per un partit arreglat del Valladolid

Descobreixen que 7 jugadors van deixar-se guanyar davant el València

El Girona FC podria retornar a Primera divisió de La Liga la propera temporada. Aquesta és una circumstància que s'ha donat avui després que el diari El Mundo hagi publicat que la Operació Oikos hauria descobert com set jugadors del Valladolid van arreglar un partit contra el València per tal de deixar-se guanyar en la darrera jornada de Lliga.

Segons apunta l'article 75 del codi disciplinari de Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) "Els que intervinguin en acords per a l'obtenció d'un resultat irregular en un enfrontament (...) seran sancionats com autors d'una infracció molt greu, amb inhabilitació per un temps de dos a cinc anys, i s'han de restar sis punts de la seva classificació als clubs implicats, declarant-se nul el partit. La repetició del mateix només serà procedent en el cas que un dels dos oponents no en fos culpable i es derivés un perjudici per a aquest o per a tercers tampoc responsables".

Faltaria veure doncs quina era la implicació del València en aquest partit que, en cas de no intervenir en arreglar el match, no seria necessari repetir-lo. Amb tot, la classificació deixaria al Girona FC amb 37 punts i el Valladolid es quedaria amb 35 (sis menys), que mantindria als de Montilivi a Primera i els castellans a Segona.

El president del Girona FC, Delfí Geli, ha explicat en declaracions a El Món a RAC1 que es posaran en contacte amb la Federació per tal de "veure com evoluciona el cas i quines són les nostres possibilitats", ha dit. Amb tot, ha confessat que la preparació de l'equip varia molt depenent de la categoria en que es juga i que "a dia d'avui el Girona és equip de Segona" però en cas de mantenir-se a Primera "reaccionaríem ràpid i treballaríem" per a estar perparats.

Investigació policial

Les gravacions fetes per la Policia i que ha desvetllat El Mundo s'hi podia escoltar la frase "Hi havia set jugadors comprats, res més", pronunciada per Carlos Aranda. Segons aquesta frase, juntament amb altres indicis han portat a la conclusió dels investigadors que el resultat del Valladolid-València estava arreglat. Aquest tripijoc hauria estat realitzat de forma concertada amb Borja Fernández a canvi d'un pagament que estaria pendent de realitzar-se.

Segons aquesta informació, Raúl Bravo, un dels caps de la trama, es va desplaçar a Valladolid per reunir-se amb Borja Fernández. La Policia fins i tot té acreditada l'existència d'una reunió mantinguda amb jugadors del Valladolid a casa de Keko.

Els enregistraments destapen les paraules del propi Aranda que va trucar a una persona per aconsellar-la que apostés: "Juga 10.000 euros i t'emportaràs 20.000". En una altra conversa de l'exdavanter va arribar a assegurar que "hi havia set jugadors comprats".