Un sondeig pronostica un empat entre PSC i CiU a les eleccions de Girona

Els partits de Carles Puigdemont i Pia Bosc aconseguirien nou regidors cadascun

'La Vanguardia' publica aquest dimecres una enquesta d'intenció pel proper 22 de maig a Girona. Si es compleixen els pronòstics, CiU i PSC obtindrien el mateix número d'escons, nou, en els pitjors resultats dels socialistes des del 1979, que en les passades eleccions van arribar als 10 escons, i en un bon avançament dels nacionalistes, que guanyarien tres regidors respecte del 2007.

Pel que fa a la resta de forces, el PP és l'única que es quedaria allà mateix amb dos regidors. En canvi, la resta de forces de l'Ajuntament de Girona, ERC i ICV-EUiA, perdrien representació. Els republicans baixarien un escó i es quedarien amb tres representants a la cambra, mentre que els ecosocialistes també en perdrien un fins a quedar-se amb dos.

Preguntats per quin candidat preferirien com a alcalde, el 21% dels enquestats aposten per Carles Puigdemont, mentre que el 21% ho fa per Pia Bosch. El candidat ecosocialista, Joan Olòriz, és el preferit pel 6%, mentre que Blanca Palmada, d'ERC, és escollida pel 3%, i la popular Concepció Veray també pel 3%. El 26% responen que no ho saben i el 19% que cap d'ells.