Palmada (ERC) proposa un pacte per reclamar al Govern que no apliqui retallades a la UdG

La republicana ha demanat a la resta de formacions que el futur consistori es reuneixi immediatament amb el conseller Andreu Mas-Colell

Blanca Palmada (ERC), ha demanat a la resta de candidats a l'alcaldia que es faci un front comú per demanar al conseller d'Ensenyament i Coneixement, Andreu Mas-Colell, que eviti aplicar fortes retallades a la Universitat de Girona (UdG). La republicana entén que la universitat és un factor clau per a la ciutat com també ho són l'Hospital Josep Trueta i l'Aeroport de Girona pels quals també els ha reclamat unitat. La decisió del Parlament de Catalunya de blindar la ciutat de Barcelona davant de les futures retallades del Govern de Mas ha creat recel entre els candidats gironins, els quals han considerat avui que caldria demanar el mateix per Girona. "Crec que hi ha una deriva centralista en la manera de procedir de la Generalitat perquè tampoc hi ha representació gironina, i ara es fan retallades en temes molt importants no només pel present sinó també pel futur de la ciutat", ha assegurat la candidata del Partit Socialista de Catalunya (PSC), Pia Bosch.

Per la seva banda el candidat de Convergència i Unió (CiU), Carles Puigdemont, ha comentat la necessitat de reunir-se amb el rectorat de la UdG una vegada conformat el nou consistori per tal de conèixer "tots els aspectes en que la UdG senti que corre perill", moment en que "el paper de l'Ajuntament no pot sinó estar al seu costat", ha explicat.

El candidat d'Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV), Joan Olòriz, s'ha mostrat molest pel blindatge del Parlament amb Barcelona i ha assegurat que "l'impacte de la universitat de Barcelona a la ciutat és molt menor que la que té la UdG a Girona". Per tot això, l'ecosocialista proposa "anar de bracet" i que és necessari "parlar amb el rectorat". Tanmateix el candidat és del parer que la UdG pot reduir despeses, però sempre "aquelles que es pugui permetre i no les que li vinguin imposades" des de Barcelona. 

Finalment, Concepció Veray, candidata del Partit Popular (PP) no ha aprofundit amb aquest tema tot i que ha assegurat que les retallades més importants vindran després de les eleccions municipals.