Sánchez-Camacho defensa a Salt que els informes municipals per a l'arrelament siguin vinculants

El pròxim ple del Parlament debatrà la proposició de llei sobre el contracte d'integració d'immigrants del PPC

La líder dels populars catalans ha aprofitat la seva visita al municipi de Salt per defensar que els consistoris siguin "vinculants" a l'hora d'emetre els informes d'arrelament. Segons Sánchez-Camacho, si un immigrant es comporta de manera incívica cal que els ajuntaments puguin fer un informe desfavorable vinculant perquè a aquell estranger no se li renovin els papers. Precisament, l'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda (PSC), ja va fer la mateixa petició perquè els informes dels ajuntaments siguin vinculants en la nova llei d'estrangeria en el moment de demanar el reagrupament familiar.

"Els immigrants han de tenir els mateixos drets, però també les mateixes obligacions"

La presidenta del PPC ha assegurat que la immigració ha de tenir un missatge molt clar. "Aquí a casa nostra es ve a treballar i a respectar els nostres drets i els nostres valors constitucionals, ja que aquí les dones no poden anar amb burca i no es pot fer l'ablació de clítoris". Per Sánchez-Camacho, els immigrants han de tenir els mateixos drets però també les mateixes obligacions.

En el pròxim ple del Parlament es debatrà la proposició de llei sobre el contracte d'integració d'immigrants presentat pel PP. La líder dels populars catalans ha assegurat que és un instrument "útil" per fomentar la immigració integrada amb un contracte de treball "que respecti les nostres normes i que tingui drets però també deures". "Volem igualtat per a tothom, les mateixes prestacions de serveis i volem que els immigrants complexin les lleis com tothom", ha reiterat Sánchez-Camacho. En aquesta proposició, el Partit Popular aposta perquè sigui l'administració qui tingui en compte l'incompliment d'aquest contracte de cara a la renovació o denegació del permís de residència o de treball, a la concessió d'autoritzacions per arrelament i a la reagrupació familiar.

Sánchez-Camacho ho ha dit en la presentació del programa marc municipal i acompanyada dels 67 candidats del PP a les diferents alcaldies de la demarcació de Girona.