Camacho diu que el actes de Salt mostren 'la necessitat' del contracte d'integració per a immigrants

Demana al Govern un pla de barris i municipis per analitzar la situació de convivència

En roda de premsa a la seu del partit, Camacho ha manifestat que 'els desordres que s'han viscut són d'una gran gravetat' i ha demanat actuar amb màxima responsabilitat per evitar els problemes d'incivisme i de manca d'intervenció. La líder del PP català ha recalcat que els 'problemes d'incivisme i d'integració han derivat en els actes vandàlics greus'. Ha declarat que 'no es pot mirar cap a un altre banda, sinó que s'ha de donar solució als problemes dels barris.


L'incivisme, incompatible amb l'arrelament

Ha dit que s'ha de mantenir que immigrants incívics, que no volen complir amb els deures i obligacions i normes de convivència no es pugui mantenir el seu arrelament. Ha explicat que han portat als municipis la moció demanant que es produeixin informes municipals sobre la situació d'arrelament dels immigrants i la seva denegació pels immigrants que presentin actuacions incíviques i que vagin en contra de la convivència.

Ha reiterat que demanarà al Senat que la reglament d'estrangeria contingui l'exigència que els immigrants incívics no puguin presentar la renovació dels seus papers. 'El compliment de les normes de convivència és necessari per l'arrelament i per la renovació dels papers pels immigrants'.

Sánchez-Camacho ha demanat 'l'acció preventiva del Govern' per 'evitar que no es pugui produir cap altre cas d'accions vandàliques' com les que s'han produït a Salt. Davant d'aquesta situació viscuda al municipi, la líder del PPC també creu que fa més necessària un altra proposta: 'un pla de barris i municipis per analitzar la situació de convivència que hi ha en alguns barris i municipis i actuar preventivament per evitar actes com els de Salt'.

'Amb aquest pla s'analitzarà arreu de Catalunya quines zones hi poden haver situacions de manca de convivència i després incrementar la policia, treballar amb una justícia més ràpida i eficaç i incrementar el nombre de mediadors perquè els barris tinguin millor situació de convivència'.