Denuncien una falta de formadors de l'ARRO dels Mossos a Girona

El sindicat diu que només en queden quatre a la regió

El SAP-FEPOL denuncia falta de formadors de l'Àrea de Regional de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos a Girona. El sindicat diu que a hores d'ara només queden quatre formadors a la regió que "es dediquen pràcticament de manera íntegra a fer les pràctiques de tir" i que, per tant, no tenen temps per fer altres tasques.
El sindicat va enviar un escrit fa un mes a la Subdirecció General de Recursos Humans alertant de la situació i instant a ampliar el nombre de formadors però diuen que no han obtingut resposta. En aquest sentit, diuen que el nou sistema per fer formació de manera voluntària a través d'efectius de l'especialitat no és la solució a aquesta situació perquè "tenen titulacions diferents entre ells" i que "no a tots els equips hi ha gent preparada ni voluntària per fer-la". El SAP-FEPOL assegura que el grup de formadors s'ha reduït perquè molts han plegat i no s'han substituït.
 
El sindicat denunciava per escrit a mitjans d'abril davant de la Subdirecció General de Recursos Humans del cos "greus problemes de formació" dels efectius destinats a l'ARRO de la Regió Policial de Girona. Uns problemes, asseguren, provocats sobretot per la "desertització" del grup de formadors que s'encarregava d'instruir els efectius d'aquesta i d'altres especialitats.

Segons el SAP-FEPOL "a dia d'avui, els quatre formadors que queden es dediquen de manera pràcticament íntegra a fer les pràctiques de tir" de la regió i, per tant, "no disposen de temps per poder fer altres formacions igualment necessàries". Entre elles, diuen, les que s'han de fer a les diferents ABP o les l'ordre públic, als especialistes de Protecció de Persones i Bens.

A l'escrit, el sindicat també traslladava a la subdirecció que el nou sistema per impartir formació de manera voluntària per part d'alguns efectius de l'especialitat evidencia "el mal funcionament" de la formació a la regió, tot i "la bona predisposició mostrada per aquests voluntaris".

El sindicat critica que molts formadors han plegat i que no se'ls ha substituït, tot i que s'han fet entrevistes i "s'han trobat candidats òptims que estan destinats a altres regions policials". "No obstant, tampoc s'ha considerat aquesta opció sota l'excusa de les dades de cobertura", insisteixen en un comunicat.

A més, alerten que els voluntaris que impartiran la formació als equips tenen uns titulacions diferents entre ells i que "no a tots els equips hi ha gent preparada ni voluntaris per fer aquestes formacions".

"La Regió de Girona no pot tenir un grup de formació tant reduït i que es faci formació adduint a la voluntarietat dels formadors i als seus coneixements que han adquirit de forma privada", afegeixen al comunicat.