La UdG desperta més interès que mai

Nou rècord d’inscripcions en la jornada de portes obertes de demà

La Universitat de Girona (UdG) ja ho té tot a punt per la Jornada de Portes Obertes (JPO) adreçada a les famílies dels futurs estudiants universitaris. L’esdeveniment tindrà lloc aquest dissabte, 18 de maig, al matí, amb activitats a totes les facultats, a les biblioteques i als centres adscrits Escola Universitària de la Salut i l’Esport  i l’Escola de Realització Audiovisual i Multimèdia.

Aquest any s’han incrementat d’un 12% les inscripcions de manera que a hores d’ara, ja són unes 4.500 persones les que s’han apuntat a les sessions informatives i visites guiades per conèixer de primera mà els estudis que ofereix la Universitat de Girona així com els seus serveis com les biblioteques, les instal·lacions esportives, el Centre d’Informació i Atenció a l’Estudiant (CIAE) i la residència universitària. A més, s’instal·laran punts informatius a cada campus per facilitar informació genèrica sobre allotjaments, beques i accés.

Per cinquè any consecutiu, la JPO ha superat les dades d’inscripció de l’edició anterior. El nombre de visitants ha sobrepassat àmpliament els 750 i 350 de les edicions de 2016 i 2015, respectivament. Això significa dir que, en només cinc anys, l’interès per aquesta jornada s’ha multiplicat per deu.

A més de la JPO adreçada específicament a estudiants de batxillerat i cicle formatius de centres d’ensenyament, des de l’any 2003, la UdG obre les portes també a les famílies dels futurs universitaris. Es tracta d’una oportunitat única per endinsar-se ens els espais i els estudis de la institució i descobrir com la UdG pot ser una primera opció de gran qualitat.

Entre les novetats en l’àmbit docent per al curs 2019-2020, destaca l’opció de semipresencialitat del Grau d’Arquitectura Tècnica de la Politècnica i el Grau en Logística Empresarial de l’Escola Universitària Euromeditarrani, centre adscrit a la UdG.

La geolocalització com a guia

La UdG, a través del Servei de Sistemes d'Informació Geogràfica i Teledetecció Espacial (SIGTE), posa a disposició dels visitants una eina per facilitar el seu accés a la ciutat de Girona i als campus i centres adscrits de la universitat. Es tracta d’unmapa d’INSTAMAPS que referencia zones d’aparcament gratuït i parades de bus municipal. 

A més, la UdG ha habilitat un bus llançadora, identificat amb la imatge de la JPO, per reforçar les línies urbanes. El punt de sortida serà l’aparcament situat a la rotonda del Mas Gri, a les 9:00 h i a les 9:30 h, i farà un recorregut fins al Campus Centre i al Campus Barri Vell. El camí de tornada farà el recorregut invers, sortint de la plaça Sant Domènec, a les 14:00 h.

Així mateix, la UdG ha fet un esforç per geolocalitzar l’interior i exterior dels seus espais i, a aquest efecte, va signar un conveni amb Google l’any 2014. Tots els centres docents són localitzables a Google Street View, estan singularitzats com a Place a Google, es poden visitar virtualment a través de Google Photos i es poden consultar a Google Maps les diferents dependències de cada centre (aules, laboratoris, sales d’actes...) amb Google Indoor.