Pia Bosch proposa una estratègia integral pels sectors del turisme, la cultura i el comerç

La candidata a l'alcaldia de Girona ha tancat avui el cicle de conferències de Tribuna de Girona

La candidata socialista per Girona, Pia Bosch, ha conclòs avui el cicle de conferències de Tribuna de Girona amb una presentació a grans trets del seu programa electoral. L'eix central d'aquest gira al voltant de la idea de fer de l'Ajuntament de Girona un consistori "del segle XXI" amb l'objectiu de generar un espiral d'atracció per persones amb talent i creativitat. Tot plegat s'engloba en quatre elements programàtics; dinamització de l'economia i lluita contra l'atur; potenciació de la cultura, l'educació, els serveis socials i la cohesió social; nova governança, transparència, participació, govern relacional i, finalment, aconseguir un territori equilibrat, ben connectat i sostenible.

Bosch ha anunciat també la promoció des del consistori de la creació d'una agència de promoció econòmica, Giron@ societat creativa, sumant les diverses agències de promoció econòmica que ara existeixen a la ciutat i al seu entorn. Amb tot, la socialista ha dit que té intenció de sumar els sectors del turisme, la cultura i el comerç en una sola estratègia integral de reactivació econòmica. Pel que fa al turisme l'alcaldable ha concretat propostes com ara convertir l'actual edifici de l'Audiència Provincial -que aviat quedarà alliberat- en un futur centre de visitants per "articular i comunicar el nostre relat patrimonial". 

El sector de la construcció és un altre dels objectius que s'ha fixat a nivell programàtic. La seva intenció és potenciar la recuperació d'aquest sector estimulant la rehabilitació dels edificis a través del sector públic, en comptes de proposar la construcció de nous habitatges. 

Més participació ciutadana

Una de les crítiques més habituals respecte el darrer govern d'Anna Pagans ha estat la manca de comunicació i participació entre els ciutadans i l'administració pública. Bosch, conscient d'això ha proposat un nou estil de governança, més transparent i amb més participació. "Prenem com a repte respondre a aquella part de la ciutadania que considera que les formes convencionals de participació no són prou rellevants, ni riques, ni eficients, fet que ens preocupa, més en un moment on cal ser molt conscients dels serveis públics que utilitzem i com ho fem", ha dit. 

Arribada del TAV

L'arribada del Tren d'Alta Velocitat (TAV) a Girona és un fet que modificarà el perfil de la ciutat segons la candidata. Al seu entendre, això "ens obrirà la pròpia ciutat i ens donarà la gran oportunitat per convertir el tren convencional en una xarxa ferroviària de rodalies, i millorarà la nostra connectivitat amb el país, la resta de l'Estat i amb el continent". L'alliberament de les vies ha de servir també, al seu parer, per establir nous punts de trobada entre els barris, generar una nova centralitat, construir nous equipaments i zones verdes. 

Girona, patrimoni de la humanitat

Un dels anuncis que més ressò ha generat a les xarxes socials que seguien la intervenció de la socialista ha estat el de voler presentar una candidatura a la UNESCO per fer de Girona patrimoni de la humanitat. Segons Bosch, "Girona té una riquesa patrimonial excepcional que guarda la memòria i el testimoni d'una part important de la història d'Europa", i és per aquest motiu que considera que tot això "ha de ser la base per obtenir, per part de les organitzacions internacionals que vetllen pel manteniment del patrimoni de la humanitat, el reconeixement que la ciutat mereix", ha dit. Els principals atractius que ha citat són; la Casa Pastors, Sant Feliu i la Catedral per crear un "triangle màgic" i el Barri Vell en tot el seu conjunt. 

Marge per l'endeutament

Arran d'una pregunta formulada des del públic Pia Bosch ha explicat que l'Ajuntament de Girona gaudeix de bona salut econòmica. Amb tot, ha lloat la tasca portada a terme per l'anterior equip de govern encapçalat per Anna Pagans i ha assegurat que Girona "és una de les ciutats més sanejades d'Espanya" i, per això, es compta amb un "marge d'endeutament".