Nadal assegura que el 'linxament' a Pineda ha repercutit en la 'imatge negativa' de Salt

El primer secretari del PSC gironí considera que hi ha la voluntat de relacionar el 'caos' a la localitat amb la gestió del consistori

Així, Nadal ha expressat el seu suport a Pineda davant "la constant i radical crítica desorbitada" a la gestió de l'equip de govern, especialment arran d'alguns fets ocorreguts durant la darrera legislatura al municipi. En concret, Nadal ha denunciat l'ús indegut de la mort del jove Óscar Cruz per desgastar l'alcaldessa i la seva gestió al capdavant de l'Ajuntament.

Articles que "fan molt mal a Salt"

"Des d'alguns sectors xenòfobs, intransigents, radicals, des d'algun web vinculat a Tot Salt, s'ha estat incitant a aquesta campanya de desprestigi", ha concretat Nadal. Així, ha lamentat que aquest web ha intentat vincular fets violents particulars a la gestió de l'Ajuntament. "Això fa molt mal a Salt i no ajuda ningú", ha subratllat. També, ha lamentat que alguns d'aquests articles han tingut ressò en mitjans de l'extrema dreta espanyola, "cosa que és preocupant". "Hi ha persones que han estat l'altaveu de discursos racistes i xenòfobs", ha afegit Nadal, denunciant que durant tota la legislatura "s'ha intentat pressionar per afeblir la imatge de governació de Salt".

Nadal demana el pronunciament de CiU

Amb relació a l'actitud del grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Salt, Nadal ha afirmat que "hauria estat bé que hagués demostrat el seu rebuig a determinades accions i que s'hagués posat al costat dels que reivindiquen la convivència i la cohesió social". Nadal es referia així a les amenaces que l'alcaldessa i la seva família van rebre davant de casa seva durant la manifestació pacífica que s'havia convocat arran de la mort d'Óscar Cruz. També sobre l'actitud de CiU, Nadal ha afegit que es converteix en "un error tàctic que perjudica tot el municipi" i ha recordat a la formació política i el seu cap de llista que "la convivència és el millor actiu pel futur de Salt" i que "amb la cohesió social i la convivència no es juga".

Una comissaria dels Mossos "imprescindible"

D'altra banda, Nadal ha lamentat que el projecte de la futura comissaria de Mossos d'Esquadra estigui aturat, en part, per la discussió de si ha de ser regional o local. "Em sembla imprescindible una comissaria de Mossos sobre uns terrenys que ja han estat cedits", ha conclòs. Així mateix, ha fet seves les afirmacions del malestar dels socialistes de Salt, en el sentit que "no ens deixarem intimidar" i que "no farem ni un pas enrere". Nadal també ha volgut deixar constància de l'efectivitat de l'operatiu policial durant la manifestació per Óscar Cruz.

Lamenta l'endarreriment de les obres per desdoblar la carretera entre Castell-Platja d'Aro i Palamós

D'altra banda, Nadal ha lamentat que tot i que el Govern del tripartit va deixar "finançament garantit" per al desdoblament de la carretera entre Castell-Platja d'Aro i Palamós, "ara hi ha dubtes que estigui acabada abans de l'estiu" -la previsió de l'anterior executiu era que s'acabés per Setmana Santa. Ha alertat, així, que la temporada turística es pot ressentir de la manca d'aquesta infraestructura.

El primer secretari del PSC gironí també ha reiterat que la demarcació "ha perdut molt pes en el Govern", ja que ara l'executiu està governant "des de la centralitat estricta".