Denuncien un veí de Vilajuïga que venia un canó antic a Internet per 6.700 euros

La Guàrdia Civil li atribueix un delicte contra el patrimoni històric

La Guàrdia Civil atribueix al veí de Vilajuïga (Alt Empordà) un delicte contra el patrimoni històric i ha enviat les diligències al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres. El canó s'ha traslladat al Centre Arqueològic Subaquàtic de Catalunya a Girona, quedant a disposició judicial.

En una altra operació, el cos policial ha denunciat els propietaris d'un dipòsit de residus i objectes il·legal a Calonge (Baix Empordà) per no tenir els permisos necessaris. Va passar l'1 de maig després que agents del Seprona donessin l'alerta. Es va obrir una investigació i es va descobrir que en una finca propera a la localitat hi havia una gran quantitat de residus, com ara matalassos, neveres, televisors o rentadores.

Aquell dia, la Guàrdia Civil va desplaçar-se fins al lloc després de contactar amb els propietaris. Un cop allà, van constatar que hi havia també altres tipus de residus. Els amos de tot allò els van explicar que els terrenys eren d'una altra mestressa però que tot el que hi havia allà era d'ells perquè el que feien era revendre els residus.

Per tot plegat, els agents van denunciar-los per una infracció en matèria de residus d'aparells elèctrics i electrònics per incomplir la llei. Segons el Reial decret 110/2015 aquests s'han de guardar i gestionar de forma segura perquè alguns poden contenir substàncies altament contaminants. Els denunciats no tenien els permisos necessaris.