Gerard Quintana: 'Hem pensat en la gent que tenia ganes de venir al concert i no podia'

Sopa de Cabra confirma en roda de premsa que farà el segon recital el 10 de setembre

Els components de Sopa de Cabra han explicat aquest dilluns en roda de premsa les raons que els han portat a organitzar un segon concert al Palau Sant Jordi, després que les gairebé 17.000 entrades per al primer recital s'esgotessin en poques hores. Així, el ritme accelerat de vendes i la voluntat d'oferir una segona oportunitat per als que s'havien quedat a les portes, han fet que la banda decidís repetir l'experiència l'endemà del concert del dia 9. D'aquesta manera, els que van fer tard a la primera actuació podran intentar-ho novament a partir de les nou del matí del divendres 1 d'abril, amb la posada a la venda del mateix nombre d'entrades que per al primer recital.

La idea d'un segon recital no ha agradat a tothom, però. Quintana ha explicat que aquest matí un seguidor, desconeixedor que es faria el segon concert, li ha comentat que havia pagat 150 euros per una entrada a la revenda per a l'actuació del dia 9. Tot i això, el cantant dels Sopa considera que tot i que hi haurà a qui no li agradi un segon concert perquè partia de la idea que hi hauria un únic recital, "suposo que tindrà una mica de cor i pensarà en els que no poden anar al primer".

El cantant dels Sopa ha volgut remarcar que seran uns concerts "entre el públic i nosaltres", ja que "no hi ha cap institució al darrere". D'altra banda, el grup ha explicat que encara han de definir quines cançons conformaran els recitals del setembre -un dels quals es preveu enregistrar per TVC. Només han pogut avançar que hi haurà tots els components de la banda, i que es farà notar l'absència de Joan "Ninyin" Cardona, mort el 2002 a conseqüència d'un càncer.

El grup no ha tancat la porta a fer un tercer concert, en aquest cas a Girona. En aquest sentit, Quintana ha remarcat que "tindria sentit fer-lo a aquí", tot recordat un dels concerts "més emocionants" de la banda, que va tenir lloc al passeig de la Copa de la ciutat.

Un país "normal"

En un altre ordre de coses, Quintana ha reflexionat que ara Catalunya és un país "normal", amb grups com Els Pets o Gossos que continuen en actiu, i que comparteixen espai amb formacions més recents com Manel, Mishima o Antònia Font. "Que tot això convisqui és molt positiu", ha remarcat.