Macaco fa moure el públic de l'Strenes durant gairebé dues hores i mitja

L'artista català va avançar el seu nou llarga durada

Quan falten pocs dies pel llançament del seu nou llarga durada, Daniel Carbonell (Macaco), va fer un avançament ahir al Festival Strenes de Girona en el ja habitual concert a les escales de la Catedral.

Davant de 800 persones entregades, el català més internacional va desgranar temes coneguts combinats amb nous singles del disc que sortirà a la venda el 24 de maig. Fent gala dels seus habituals gestos que executa de forma mecànica i repetitiva, es va posar al respectable a la butxaca després de passar-se una hora de concert dient "Gerona" en comptes de "Girona" o bé parlant amb accent mexicà i combinant paraules en anglès.

La nit va deixar moments impagables com l'ús d'una mena de fuet de colors durant la interpretació del tema "Mama Tierra", la lectura d'una poesia dedicada a la seva mare o bé quan va fer veure que tocava un trombó emulant el seu so amb la boca reclamant els aplaudiments d'un públic agraït entre solo i solo.

Macaco va presentar el disc explicant que fou fruit de dos anys de treball durant la gira mundial que ha desenvolupat. "Aquest és un disc ple de dinamisme, el que més he experimentat a la meva vida i he jugat al descarte sense egos", va apuntar l'artista que a més assenyalava haver fet "molta feina de narrativa amb les lletres" jugant a ser cantautor. El llarga durada compta amb una combinació d'estil mediterrani i africà, "barreges perquè això és el que soc, barreja", va puntualitzar.

En el nou treball hi col·laboren infinitat d'artistes, com ara Jorge Drexler (guanyador d'un Oscar), Joan Manuel Serrat, Sílvia Pérez Cruz, Estopa o Mr. Kilombo, entre d'altres.

La nit va acabar entre una lleugera pluja que va permetre interpretar els tres bisos previstos per a rematar les gairebé dues hores i mitja de concert amb "Blue", "La República de la Tramuntana" i "Somos la Fiesta" que es trobarà al nou disc.