La Selva rebrà diners del fons europeu per promocionar les rutes del camí de Sant Jaume

El projecte té una inversió d'1,9 MEUR

El Consell Comarcal de la Selva va presentar el projecte “Els camins de Sant Jaume a la comarca de la Selva” a la convocatòria del cofinançament a les entitats locals en el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.

L’eix principal d’aquest projecte, presentat per l’ens selvatà i que compta amb el suport de quinze municipis implicats, és el desenvolupament d’actuacions que serveixin per potenciar el patrimoni històric, natural i cultural de la comarca amb l’objectiu de diversificar i desestacionalitzar el turisme de la comarca.

L’element vertebrador de la proposta és el pas de nombrosos trams del camí de Sant Jaume per diferents indrets de la comarca com la via Augusta, el camí de Marina l’eix del Ter-Brugent, que sumen més de 120 quilòmetres. La difusió i recuperació d’aquest històric traçat al seu pas per la Selva permetrà el foment d’activitats turístiques basades en un turisme molt vinculat al cicloturisme, el senderisme i a les activitats eqüestres.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha assenyalat que “es pretén fomentar l’afluència i l’estada de visitants i peregrins a la comarca, de manera que això generi un impacte econòmic per als municipis de la Selva. Així, tal com ha explicat el mateix Balliu, es planteja una operació amb l’objecte de posar en valor dels camins de Sant Jaume a la comarca, a través del desenvolupament de les següents actuacions: Senyalització dels Camins de Sant Jaume de la Selva i dels elements patrimonials que s’hi relacionen; adequació d’espais municipals a Riudellots de la Selva i Vidreres com a centres d’interpretació, acollida i estada dels visitants i finalment el desenvolupament d’un pla de màrqueting i comunicació per donar a conèixer el Camí al seu pas per la Selva

El projecte es desenvoluparà entre els anys 2019 i 2021, amb una inversió prevista d’1,9 milions d’euros, dels quals 802.540,22 € provindran del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.

El Consell Comarcal de la Selva va presentar aquest projecte amb la col•laboració i el suport dels ajuntaments d’Amer, Anglès, Blanes, Caldes de Malavella, Fogars de la Selva, Hostalric, la Cellera de Ter, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Massanes, Riudellots de la Selva, Sant Julià de Llor i Bonmatí, Sils, Tossa de Mar i Vidreres.

Cal destacar que el Camí de Sant Jaume forma part d’una xarxa vertebrada en l'àmbit nacional per la qual cosa el projecte permet a la comarca de la Selva connectar i treballar conjuntament amb la resta de territoris que impulsen aquest camí com a element de desenvolupament local.

Foto: Associació de Turisme La Selva, Comarca de l'Aigua