Els pares s'oposen a la jornada intensiva proposada pels instituts de l'Empordà

Creuen que els horaris laborals no permeten als pares adaptar-se

La proposta dels instituts arriba després que el Departament d'Ensenyament hagi comunicat als centres que, de moment, no podran comptar amb la totalitat del pressupost per a despeses ordinàries, a l'espera de que s'aprovin els pressupostos del Govern. Així, els centres compten amb el 80% del pressupost.

Molts centres han manifestat els problemes que aquesta situació comporta. Els 24 instituts de l'Empordà han proposat a Ensenyament fer jornada intensiva per així reduir els costos de funcionament.

Des de Fapel, consideren que aquesta no és la solució. "Facilita entre cometes la tasca dels mestres, no de les famílies i tampoc crec que dels alumnes", ha dit Prats. El president considera que emprendre un canvi d'aquestes característiques requereix un debat a més llarg termini i la participació de més agents per lligar horaris laborals i escolars.

Per a Prats, la solució passa per buscar la manera d'optimitzar els recursos i fer la mateixa feina que es fa actualment però amb menys recursos. "Buscar que l'altre em solucioni el problema no aporta gaire al país", ha afirmat.

Prats ha reivindicat que les escoles no es poden quedar sense la dotació necessària per a funcionar però ha confiat que el Departament està treballant per a evitar aquesta situació.

La Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes Catalunya (Fapac) no ha volgut fer valoracions sobre la proposta.