Presó provisional sense fiança per l'acusat de matar un home d'una ganivetada a Sils

El sospitós ha defensat davant del jutge que va actuar en "legítima defensa"

Presó provisional sense fiança per al detingut per la mort d'un home a Sils d'una ganivetada, segons fonts del cas. L'arrestat ha passat a disposició judicial aquest dijous cap a les onze del matí després que dilluns a la tarda s'entregués voluntàriament als Mossos i n'ha sortit quatre hores després.

Segons ha explicat el seu advocat, Carles Monguilod, l'home ha defensat davant del jutge que va actuar en "legítima defensa" i sense intenció de lesionar la víctima. Monguilod ha explicat també que hi ha unes imatges que s'haurien gravat des de dins del bar on es va produir la disputa que demostrarien la versió del detingut. Segons ha dit, la víctima va entrar al local amb una ampolla trencada i va "atacar" diverses persones que hi havia a l'interior.

"No en va ferir cap de miracle i probablement no va fer mal a ningú perquè va intervenir aquesta persona", ha afegit. Per això, s'oposa a la presó provisional que ha decretat el jutjat d'instrucció 1 de Santa Coloma de Farners i ja ha anunciat que presentaran un recurs d'apel·lació davant de l'Audiència de Girona.

Els fets van passar diumenge cap a les quatre de la tarda. Segons la investigació, la disputa s'hauria iniciat al bar que hi ha davant de l'estació. La víctima, un rodamón de 45 anys i d'origen romanès que solia passejar els seus gossos per la població, va tenir una primera discussió al bar cap a les dotze del migdia quan li van recriminar que els animals embrutien el local i li van demanar que marxés.

La discussió pujada de to no va anar a més i la víctima va marxar del bar, situat davant de l'estació de trens. Més tard, cap a les tres de la tarda, i es va reprendre la discussió a la terrassa del local. Segons fonts de la investigació, a la trifulga s'hi van afegir més clients que estaven al bar en aquell moment. Durant l'enfrontament, hi ha diversos intents creuats d'agressió amb cadires i, finalment, els clients del bar i el detingut (que hi treballava de cambrer aquell dia) el van fer fora a empentes.

Aleshores, segons la investigació, la víctima es va dirigir a la Policia Local per intentar posar una denúncia i va acudir al CAP.

Cap a les quatre de la tarda va torna al local. Segons les mateixes fonts, a l'exterior va agafar una ampolla de vidre d'un lloc proper i la va trencar. Diversos clients van intentar tancar la porta per evitar que entrés a l'establiment. Va ser aleshores, durant aquesta disputa, quan el detingut hauria apunyalat la víctima.

L'home va creuar el carrer en direcció a l'estació però, just a l'entrada, es va desplomar a terra. Sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) van intentar reanimar-lo però no van poder fer res per salvar-li la vida.

L'autòpsia va determinar que l'home va morir com a conseqüència d'una ganivetada al cor. Tot i que la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos a Girona van fer una inspecció ocular del lloc dels fets, de moment, segons fonts de la investigació, no s'ha localitzat la suposada arma del crim.

El sospitós es va entregar a la comissaria dels Mossos de Girona l'endemà dels fets.