1.200 figurants i 22 colles participaran al ''Carnaval dels Carnavals'' de Platja d'Aro

Tindrà lloc aquest dissabte 4 de maig

Nova oportunitat per gaudir de les millors colles de Carnaval de Castell-Platja d’Aro i de les comarques de Girona gràcies a la segona edició de El Carnaval dels Carnavals, una rua de carrosses i comparses programada pel proper dissabte 4 de maig (17 h), que transitarà pel recorregut habitual de les avingudes del Cavall Bernat i de S’Agaró, de nord a sud, al centre de Platja d’Aro. Hi participen 22 colles carnavalesques i més de 1.200 figurants que optaran als 8.600 euros en premis per a les cinc millors colles classificades en les dues modalitats: carrosses i comparses. Un cop finalitzi la rua començarà un ball popular amb l’Orquestra Girasol a la Plaça dels Estanys (19.30 h), i en la mitja part es faran públics els guanyadors i es lliuraran els guardons.

Concretament hi participen les colles Vas Dat, IV Gats, Els Pimpons, Qui ens ha enredat, I a tu què t’importa?, Els Collonuts, Sens Límits, Somos los que somos, Anem de Conya, La Xalana del Port, La Banda del Pati i Els Pipas (Castell-Platja d’Aro), Merlots (Santa Cristina d’Aro), Petard@s.som, Colla Tramuntana, Els Esperits i Golfo’s (Sant Feliu de Guíxols), Els Emmaskarats (Olot), La Santjoanenca (Sant Joan Les Fonts), Embarrakaldats (Caldes de Malavella), La Colla del Tech (Roses), La Carrossa del Pòsit (L’Escala) i Canya i Conya (Tossa de Mar).

Més enllà de les colles locals, la resta de participants han estat convidades a ser-hi presents arran d’haver assolit altes classificacions en la darrera edició de Carnaval arreu del territori. Totes reben subvenció per ser-hi present i alhora opten als guardons que decidirà un jurat que valora quatre conceptes bàsics: coreografia, disfressa, carrossa i animació. En la modalitat de Carrosses hi ha cinc premis: Primer (2.000 euros), Segon (1.500 euros), Tercer (1.000 euros), Quart (700 euros) i Cinquè (500 euros); i també cinc en Comparses: Primer (1.000 euros), Segon (700 euros), Tercer (500 euros), Quart (400 euros) i Cinquè (300 euros).

L’acció, promoguda per la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, pretén oferir una segona rua carnavalesca cada any, que permeti gaudir de l’espectacle en època de primavera amb bona temperatura i poder veure als carrers de Platja d’Aro també colles que no poden assistir- hi el dissabte de Carnaval perquè desfilen a les seves poblacions d’origen. La imatge promocional d’aquesta segona experiència dona continuïtat a la proposta del Carnaval d’hivern d’enguany, una composició creativa de de Nyaki Xarnach.