Olot es tornarà a vestir de flors per l'Emprimavera't

Tindrà lloc de l'1 al 5 de maig

Seguint el referent de les darreres edicions, l’Emprimavera’t d'Olot ha previst enguany dotze actuacions a la plaça del Conill, la plaça Catalunya, la capella de Sant Ferriol, la plaça Mora, l’Ajuntament, el pati de l’antic Hospital, la plaça del Mig, Can Trincheria, la capella dels Dolors, la plaça Major, el carrer de Sant Tomàs. Els muntatges florals es podran gaudir de l’1 al 5 de maig gràcies a la iniciativa de l’Associació de Comerciants d’Olot amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olot i Viles Florides.

A més, aquest dissabte 4 de maig hi haurà un muntatge floral a les escales de Sant Esteve. S’hi situaran 2.000 testos amb flor, que s’entregaran al clients que facin una compra a qualsevol comerç de l’Associació de Comerciants a partir de les 17h d’aquest dissabte. Enguany s’han adquirit uns testos de 80 cm d’alçada que seran visibles davant les façanes de les botigues associades, com a identificació de participació a la campanya, així mateix la possibilitat que els comerços puguin fer davant la seva botiga un muntatge floral.

L’única actuació de l’Emprimavera’t que només serà d’un dia, serà el muntatge de les escales de Sant Esteve. La resta es podran veure de dimecres 1 de maig al diumenge. El certamen és una campanya que any rere any s’ha anat consolidant a l’Associació de Comerciants, amb la col·laboració del servei de jardineria de l’ajuntament d’Olot i Viles Florides. El regidor de Via Pública, Josep Gelis, ha presentat l’Emprimavera’t amb Àngel Girona, de l’Associació de Comerciants d’Olot, i Marc Arimany, tècnic de l’Àrea de Jardineria de l’Ajuntament d’Olot.

Dilluns amb parada de plantes al mercat  

L’Ajuntament d’Olot té un punt d’informació del projecte Viles Florides a la ciutat. Cada dilluns, davant de Sant Esteve, dues informadores ambientals fan comunicació i divulgació del que representa aquest moviment.

Viles Florides vol posar en valor la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic d’aquells projectes d’enjardinament, ornamentació floral, mobiliari urbà i espais lúdics que, tant en l’àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir.

És una iniciativa de l’àrea de medi ambient de l’Ajuntament d’Olot i que es realitza des de principis de febrer. Les persones que s’hi apropen reben com a obsequi una planta diferent cada setmana (ornamental, medicinal, aromàtica o culinària). Les dues informadores mostren les propietats i característiques de cada planta. De mitjana, cada dilluns s’han repartit 350 plantes. 

Aquesta és una acció que promou l’Ajuntament dins de la programació d’Olot Viles Florides, que per quart any consecutiu ha arribat a les escoles de la ciutat. 745 alumnes de primària, 220 més que l’any passat, participen d’aquestes sessions que organitza l’Ajuntament d’Olot amb el suport de Viles Florides amb l’objectiu d’implicar-los en la millora i el manteniment dels espais verds i enjardinats de la ciutat.