Les obres de reforma del parc de Bombers de Girona començaran al maig i duraran 15 mesos

Instal·laran mòduls prefabricats durant els treballs per evitar tancar el parc

Les obres per reformar el parc de Bombers de Girona, situat al Mas Xirgu, començaran de forma imminent. Segons han detallat Torra i Buch, la data serà el 15 de maig després que Infraestructures de la Generalitat hagi adjudicat els treballs, que pugen finalment a 1.398.797,07 euros (amb IVA inclòs). Es tracta d'un projecte llargament reivindicat, tant des del bombers del parc com de l'administració local. El 2015 els mateixos Bombers es van mobilitzar per denunciar el mal estat de les instal·lacions.

Entre d'altres, criticaven que l'edifici tenia més de 30 anys i que havia patit manca d'inversió. Es queixaven de falta d'espai, de goteres o d'haver de cuinar en condicions antihigièniques. Durant aquest temps, Interior ha anat duent a terme millores al parc –s'ha canviat la cuina i s'han arreglat el sostre i les portes de la corxera, per exemple- però el Departament ja havia avançat la intenció de fer-hi una remodelació a fons.

Aquest projecte és ja una realitat un cop adjudicat el contracte i després del trasllat de la sala d'Emergències de la Regió (la que rep les trucades del 112) al Santa Caterina, la seu de la Generalitat a Girona. Aquest traslladat es completarà aquesta setmana. Això ha permès, ha subratllat Buch, guanyar espai per al parc de Bombers.

Mentre durin els treballs, i per compaginar la feina dels Bombers i evitar que s'hagin de tancar les instal·lacions, instal·laran mòduls prefabricats a la zona del pati. Amb una superfície de 200 metres quadrats, tindran també cuina, zona de descans i les instal·lacions que es veuran afectades pels treballs.

La reforma del parc de Bombers de Girona serà integral, i que permetrà acabar amb les condicions que arrossega l'edifici. Es preveu que els treballs, un cop comencin, s'enllesteixin en un termini de quinze mesos. Buch ha exposat que la previsió és, fins i tot, poder escurçar aquest temps i que estiguin enllestides abans de l'agost del 2020.

Segons el projecte que el Govern va treure a licitació, la remodelació no ampliarà el cos de l'edifici, però sí que en modificarà substancialment l'interior. La cuina, el rebost i la sala-menjador passaran a la primera planta. Aquí també hi haurà una sala d'estudi i sis habitacions (amb capacitat per a catorze llits) i s'hi construirà una terrassa metàl·lica exterior.

A la planta baixa, el projecte de reforma preveu millorar tota la zona operativa. S'hi farà una aula i hi haurà nous vestuaris, despatxos i espais per netejar i assecar els equips. A més, s'ampliarà el gimnàs, es refarà el paviment de la cotxera i es construirà una escala que, des d'aquí, connecti directament amb la planta primera.

Buch i Torra, acompanyats de l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, han visitat aquest dijous les instal·lacions per conèixer el detall del projecte.