La Generalitat inicia els tràmits per expropiar 200 finques per les obres de la C-32

L'ampliació de la carretera és un projecte en paral·lel al que està aturat per una ordre judicial

El projecte per fer arribar la C-32 fins a Lloret de Mar (Selva) segueix endavant i aquest dimecres el Departament de Territori i Sostenibilitat ha obert el període d'informació pública per expropiar 207 finques dels municipis de Tordera (Maresme), Blanes (Selva) i Lloret de Mar.

El municipi que compta amb més finques per expropiar és el de Lloret de Mar, que té 96 parcel·les afectades. El Govern preveu expropiar-ne 48 més a Blanes i 63 a Tordera. L'anunci s'ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) aquest mateix dimecres. A partir d'ara, i fins el 21 de maig, els propietaris afectats poden presentar al·legacions en contra de l'expropiació.

Aquest és un procés paral·lel a les obres de la carretera, que tal com ha confirmat el Departament de Territori i Sostenibilitat a l'ACN, encara està pendent d'adjudicació. Les que sí que ja van començar fa dues setmanes són les obres per desviar els serveis de subministrament a tota la zona afectada per les obres. De moment, la maquinària segueix removent la terra per agafar cales a diferents punts dels municipis de Tordera, Blanes i Lloret de Mar. Es preveu que properament es comencin a desviar els serveis bàsics com ara la llum, l’aigua o la telefonia. Les tasques prèvies a l’inici de les obres del projecte d’allargament duraran uns nou mesos.

L'arribada de la maquinària ja va generar el rebuig de la plataforma SOS Costa Brava, que va demanar aturar les obres fins que no hi hagi una resolució judicial al recurs que s'ha presentat contra l'estudi informatiu del projecte. Es tracta del segon procés judicial que s'obre contra aquest ramal de la carretera.

El primer d'ells, va acabar amb una ordre de suspensió cautelar de les obres per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ara fa dos anys. Davant de la impossibilitat de seguir endavant amb el projecte, el Departament va optar per iniciar els tràmits d'un projecte nou. De tota manera, la mateixa plataforma ja va portar l'estudi informatiu als tribunals perquè considera que malmet el territori.