Un viatge a la teva mida; ''Dona la volta al món''

Et donem consells per tirar endavant el repte

Quantes vegades haurem pensat en realitzar-la, imaginant el meravellós que seria donar la volta al món. Si ets molt viatger, sembla que sempre tens un viatge pendent, una mica per conèixer i descobrir.

La idea de donar la volta al món, avui dia, no és tan desgavellada. Amb una bona organització podem conèixer tanta diversitat, tantes cultures, gaudir de les diferents gastronomies, paisatges, en veritat... conèixer una miqueta més el nostre planeta.

Tot depèn del nostre temps i, evidentment, de la nostra economia, però per fi el gran somni de molts de nosaltres es pot complir. Aquí trobareu uns consells molt pràctics perquè alguns comenceu a organitzar-ho.

Planificar la volta al món

El primer que hem de tenir clar és la ruta que realitzarem. Principalment depèn del nostre temps per fer el viatge. És important que tinguem clar les destinacions que no volem perdre'ns.

Treure els bitllets d'avió

Hi ha dues úniques maneres de fer-ho. La primera és comprar els bitllets sobre la marxa, a mesura que arribem a les destinacions. Aquesta forma és l'adequada sempre que disposem de molt de temps. En canvi, si el nostre temps és limitat l'adequat és comprar-los tots des del principi amb l'itinerari desitjat.

Assegurança de viatge i vacunes

Una altra de les coses molt importants és fer-nos una bona assegurança de viatge que ens cobreixi l'assistència i les despeses mèdiques que puguem necessitar en un moment donat.

Una altra cosa indispensable és preparar-nos a nivell mèdic, és a dir, posar-nos totes les vacunes necessàries per anar segurs. Vacunes com la del tètanus, febre tifoide, hepatitis... l'adequat és consultar-ho amb el metge o acudir a un centre de vacunació internacional de Sanitat Exterior.

També és convenient preparar una petita farmaciola per si en el trajecte podem necessitar antibiòtics, antidiarreics, analgèsics, crema solar, tiretes, sèrum o punts d'aproximació... per estar ben preparats davant de qualsevol altercat.

On allotjar-nos en la nostra volta al món

A l'hora d'organitzar el viatge podem realitzar l'hostalatge de dues maneres. Portar-ho des d'aquí contractat o, encara portem els primers dies reservats, podem anar improvisant a mesura que passen els dies. Són moltes les formes en què ens podem allotjar, en hotels, hostals, apartaments o mitjançant couchsurfing.

Un altre factor a tenir en compte és l'equipatge. Imagineu per un moment aquest instant en què penses ¿que m'emporto jo de roba per donar la volta al món? Pot ser un problema l'organització ja que sempre tendim a portar-nos coses de més.

És important comprar una bona motxilla. Si trieu el viatge seguint l'estiu és molt més avantatjós ja que la roba d'hivern ocupa bastant més i és més pesada.
Una motxilla d'uns 12kg pot arribar a ser suficient per portar pantalons curts i llargs, samarretes, roba interior, alguna jaqueta fina, un suèter i roba de platja. No us oblideu de deixar espai per al necesser. A part podeu portar una motxilla petita per als documents, càmera de fotos o per al telèfon mòbil.

El passaport i el carnet de conduir internacional són els documents que heu de portar.

¿Tot a punt? Aquest és sens dubte un viatge a la teva mida que recordaràs sempre.