El sector hoteler gironí preveu una ocupació del 80% a la costa aquesta Setmana Santa

La federació calcula que el 71% dels visitants seran catalans

Bones previsions d'ocupació a les comarques gironines per a aquesta Setmana Santa. El sector hoteler preveu arribar al 80% a la Costa Brava centre i a Girona i Rodalia. A la Costa Brava sud se situarà en el 78% i a l'Alt Empordà, serà lleugerament inferior, amb un 68%.

A l'interior, la previsió és que la comarca de la Garrotxa fregui el 75% d'ocupació, el Ripollès el 69%, la Selva interior el 63% i la Cerdanya el 51%.

Les dades revelen que el visitant optarà més per destins de costa i de ciutat que de muntanya perquè aquest any la Setmana Santa cau més tard.

L'ocupació es concentrarà entre el 18 i el 22 d'abril, tenint en compte que la majoria d'allotjaments turístics obriran dijous. Els turistes visitaran tres dies de mitjana les zones costaneres i dos les de muntanya, interior i la ciutat de Girona. El dia que es preveu una major entrada de visitants serà el divendres 19 d'abril.

Pel que fa al perfil dels turistes, el sector preveu que siguin estades eminentment familiars, parelles de mitjana edat i participants del torneig internacional de futbol base MIC.

Sobre la seva procedència, un 51% seran catalans i un 20% de la resta de l'estat espanyol. D'altra banda, s'espera un 29% de turistes de països de la Unió Europea com França, el Regne Unit i Alemanya.

La majoria de contractacions, el 60%, s'han fet directament amb els establiments mentre que el 40% restant hi ha fet a través de touroperadors o plataformes de reserva per Internet.

Els preus també s'han mantingut força estables. El 75% dels establiments enquestats han assegurat no haver apujat els preus de les habitacions. El 25% restant ho han fet en un 2%.

Les previsions apunten a una ocupació similar a la de l'any passat, sobretot a les zones de muntanya, interior i a Girona. A la costa, en canvi, s'espera que sigui una mica més alta.

La restauració, al 70%

Pel que fa a la restauració, els establiments de la demarcació preveuen una ocupació del 70%. El divendres a la nit, dissabte al migdia i a la nit i diumenge al migdia són els dies que esperen més afluència de clients.