El Pacma denuncia maltractament animal en un criador de gossos del Pla de l'Estany

El propietari diu que és un muntatge d'un treballador

El partit animalista Pacma denuncia maltractament animal en un criador de gossos de les comarques gironines. El partit ha sol·licitat personar-se en una investigació oberta al jutjat d'instrucció 4 de Girona. Fonts del cas indiquen que aquest jutjat té una causa oberta per coaccions arran d'una denúncia interposada pel propietari de l'establiment contra un treballador que, assegura, va gravar un muntatge en vídeo per fer-li xantatge.
La fiscalia té diligències d'investigació obertes per esclarir les imatges on apareixen gossos morts. Les mateixes fonts indiquen que tant els Mossos d'Esquadra com els Agents Rurals i el Seprona de la Guàrdia Civil han fet inspeccions sorpresa al criador i no hi ha detectat cap irregularitat ni que els animals estiguessin en males condicions.
 
La presidenta del Pacma, Sílvia Barquero, ha assegurat que van tenir coneixement del suposat cas de maltractament animal en un criador de gossos de les comarques gironines arran d'un vídeo que els hi van fer arribar. "Va ser una denúncia ciutadana que reflecteix les terribles condicions en les que estan els animals als criadors per a la venta, són imatges esfereïdores i hi apareixen cadells devorats per altres animals per falta d'aliment o bevent aigua en males condicions higienicosanitàries", ha afirmat a les portes dels Jutjats de Girona.

El Pacma reclama que s'investigui el cas i s'aclareixi si el criador tenia els animals en males condicions. Per això, el partit ha sol·licitat aquest dimecres personar-se en una investigació al jutjat d'instrucció 4 de Girona que, asseguren, és per un suposat delicte de maltractament animal.

Fonts de la investigació assenyalen que aquest jutjat té una causa oberta per un delicte de coaccions arran d'una denúncia presentada pel propietari del criador contra un treballador. Segons va denunciar davant dels Mossos d'Esquadra, un empleat que feia feines puntuals a l'establiment va enregistrar un muntatge en vídeo i el va extorquir si no volia que es difonguessin les imatges.
 
En un comunicat, el propietari del criador assegura que allò que se li atribueix és fals. Explica que un paleta, que s'havia enfadat amb ell, "aprofitant que en uns moments determinats es va quedar sol, va treure uns gossos que estaven al congelador". El propietari argumenta que els animals estaven "pendents de ser incinerats" i que es guardaven allà "seguint el criteri i control del veterinari corresponent" i "segons el protocol i les normes legals d'aplicació".

L'amo del criador subratlla que el paleta va repartir els gossos "per les instal·lacions", els va fotografiar i enregistrar i, després, li va enviar les imatges per extorsionar-lo "arribant a demanar un total de 20.000 euros".

La fiscalia de Girona té obertes diligències d'investigació arran del vídeo i està a l'espera de rebre l'atestat final dels Agents Rurals per determinar si hi ha indicis de delicte. Segons fonts d'aquesta investigació, tant els Agents Rurals com els Mossos d'Esquadra com el Seprona de la Guàrdia Civil han fet inspeccions sorpresa al criador i no hi han detectat irregularitats ni que tinguessin animals en mal estat.